Snedkerværksted nedbrændte

Tømrer- og snedkerfirmaet L. E. Nielsen på Dørslundvej brændte torsdag eftermiddag ned til grunden i en eksplosiv brand.

Firmaets to haller var totalt overtændt, da de lokale brandfolk ankom til stedet, oplyser indsatsleder Henrik Dam Sørensen fra Brand & Redning MidtVest, så i stedet blev indsatsen koncentreret om at redde privatboligen, som er bygget sammen med værkstedet – og bortset fra lidt røg og vand lykkedes det faktisk stik imod alle odds, forklarer indsatslederen videre.

Værksted og privatbolig er ganske vist adskilt af en brandmur og to branddøre, men der er en øvre grænse for, hvor længe de kan holde, især når branden er så voldsom som her, forklarer Henrik Dam Sørensen.

Brandfolkene valgte derfor at angribe branden både fra jorden og ovenfra ved hjælp af liften, men inden man kunne komme i gang med slukningsarbejdet for alvor, måtte man først fjerne nogle tagplader fra privatboligen.

Med hensyn til brandårsagen tyder meget på, at det var påbrænding af tagpap på nogle emner, der lå på jorden, der løb løbsk, men politiet vil ikke helt afskrive virksomhedens gasfyr som en mulig brandårsag – det skal fredagens tekniske undersøgelse klarlægge, oplyser politikommissær Erik Christensen fra lokalpolitiet i Herning.

Hverken personer eller ejerens to hunde kom noget til ved branden, der blev anmeldt kl. 14.00.

De lokale brandfolk måtte både rekvirere assistance fra kollegerne i Nr. Snede og Give for at få styr på flammerne.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul