Skynd dig, kom, om føje år – heden som en kornmark står

Anders Udengaard

Det er over 150 år siden, at H.C. Andersen skrev de berømte ord, men i dag er de mere relevante end nogensinde. Forskere fra Københavns og Aarhus Universitet har slået alarm, fordi hedens unikke natur er truet i en grad, som er kommet bag på alle.

Konklusionen er ganske klar: Det er kvælstofudledningen fra landbruget, der er årsagen, og her i Jylland står det værre til end noget andet sted.

Danmark har Europas suverænt mest intensive landbrugsproduktion, over det dobbelte af gennemsnittet i EU. Det siger sig selv, at den jyske hede ikke klarer den kamp.

Hos Landbrug & Fødevarer ønsker man, at både svineproduktionen og kvælstofudledningen skal øges.

I SF ønsker vi at gå den modsatte vej, og lykkes det ikke, bliver det altså på bekostning af heden som både uerstattelig natur og central kulturinstitution. Kun H.C. Andersens ord vil være tilbage.

Kommentarer

Jeg sidder i 8.klasse med en tværfaglig opgave, som vi skal arbejde med i uge 49. Vi har netop valgt vores emne på baggrund af de seneste dages udsendelser, vi har set og hørt om At heden forsvinder" Emnet har bl.a relevans fordi vi vil anvende indslag og faktaoplysninger til emnet. Vi arbejder tværfagligt i biologi,geografi og kemi/fysik. Har du flere informationer, kan du pege på, hvem og hvor vi kan få en bredere orientering. Venlig hilsen Flora Østergaard. ps. jeg anvender min fars e.mailadresse. Hvor kan jeg eventuelt finde mere om SF`s holdning til problemstillingen....I samfundsfag skal jeg netop som "Partiholder" skrive brev til en politiker om mine spørgsmål til natur og klima. 

 

 

 

 

 

Hej Flora

Du må rigtig gerne skrive til mig på andersudengaard@gmail.com

Mvh

Anders 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019