Skolestrukturen er sendt i høring

Skal der være to skoleledere i Brande-området, eller skal Artium, Dalgasskolen og Blåhøj Skole i fremtiden have en fælles skoleleder? Susanne Rasmussen, som siden 1. august har været leder af alle tre skoler, forholder sig indtil videre neutralt til spørgsmålet, men nu har alle andre mulighed for at give deres mening til kende i spørgsmålet: Den fremtidige skolestruktur i Brande-området er nu sendt i offentlig høring.

Mandag aften vedtog byrådet at sende forslaget om en ny skolestruktur i Brande-området i høring, og tirsdag er processen allerede sat i gang. Om det bliver det nuværende eller det kommende byråd, der skal træffe beslutningen, afhænger af, om der kommer indsigelser eller ej.

Som omtalt i Brande Bladet uge 40 er der to forskellige modeller er i spil, når stillingen som skoleleder på Artium skal besættes: Enten at besætte stillingen som skoleleder på Artium permanent, så der igen er tre ledere på skolen, eller at indføre fælles ledelse på tværs af de tre folkeskoler i Brande-området, Dalgasskolen, Blåhøj Skole og Artium.

I forvejen har de to førstnævnte skoler fælles ledelse, og siden 1. august har de desuden haft samme skoleleder som Artium i skikkelse af Susanne Rasmussen, der blev konstitueret i stillingen i forlængelse af afskedigelsen af Præstelundskolens sidste leder, Klaus Toft Høg.

Frem til tirsdag d. 7. december kl. 9 har alle med interesse i/for skoleområdet mulighed for at afgive et høringssvar. Det gælder såvel skolebestyrelser og skolernes personale som foreningslivet i Brande-området og alle andre, der måtte have interesse i at afgive et høringssvar, fremgår det af høringsmaterialet.

Afhængig af, om der indkommer indsigelser eller ej, skal spørgsmålet herefter behandles politisk enten i december eller januar af først Børne- og undervisningsudvalget, derefter Økonomi- og planudvalget og slutteligt byrådet. Det er altså ikke uden betydning, om der kommer indsigelser: Gør der ikke, er det det nuværende byråd, der skal træffe beslutningen om den fremtidige skolestruktur i Brande-området, men kommer der indsigelser – hvilket må betegnes som det klart mest sandsynlige scenarie - udskydes beslutningen til januar, hvor det delvist nyvalgte byråd er tiltrådt.

For at overholde formalia, så en ny skolestruktur kan træde i kraft fra det nye skoleårs start, skal en politisk beslutning være truffet senest 1. marts.

Det understreges i høringsmaterialet, at en ny skolestruktur ikke vil medføre ressourcemæssige besparelser i Brande-området.

Du kan se hele høringsmaterialet ved at klikke her

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022