Skoleelever skabte fællesskaber

”Firkløveret” bestående af (f.h.) Caroline (6.a), Ema og 2 x Vicoria (6.a) fra Dalgasskolen forsøger at overbevise dommerne om deres projekts kvaliteter. Pigernes projekt rakte imidlertid ikke til en plads i top tre.

Temaet var ”værdifulde fællesskaber”, da eleverne fra 6. klasse fra Dalgasskolen og Blåhøj Skole samt 7.-klasserne på Præstelundskolen tirsdag dystede i den landsdækkende Edison-konkurrence i Brande Hallernes Hal A.

De 26 dommere fra innovationslinjen på HHX, Herningsholm skulle parvis hver bedømme 12 af de 41 opgaver, som blev tildelt point ud fra forskellige kriterier.

Tidligere år har temaet i højere grad lagt op til bygning af modeller for at illustrere gruppernes løsningsforslag, men i år var der lidt længere mellem modelbyggerne.

Sejren i konkurrencen gik til Maya, Freja, Magnus og Mateusz fra 7.b på Præstelundskolen. Tilsammen udgjorde de Team SBF (Skab Bedre Fællesskaber), en ide dommerne samlet set tildelte 428 point.

Gruppens ide går ud på at hjælpe hjemløse med mad, tøj og drikkevarer samt en sovepose at sove i – og for at gøre det bæredygtigt og holde transporten og dermed CO2-udslippet nede, koncentrerer man indsatsen i et område med en omkreds på 50 km. Arbejdet er 100 % frivilligt og baseret på sponsorstøtte; her har gruppen allerede en aftale med flere lokale butiksdrivende, bl.a. den lokale genbrugsbutik, IM Genbrug, på plads.

Man kan læse mere om projektet på gruppens hjemmeside, der ligesom gruppens facebookside er særdeles virkelige – noget af det, der var med til at overbevise dommerpanelet om, at det var Team SBF, der skulle have sejren.

På andenpladsen kom Kasper, Benjamin og Simon fra 7.d på Præstelundskolen. De opnåede 402 point for deres projekt, ”Det gode liv”, og Præstelundskolen gjorde rent bord, eftersom Team GEF (Gør En Forskel) bestående af Thilde, Noah, Hjalte og Luna fra 7.b snuppede tredjepladsen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020