Skimmelsvamp lukker en del af Præstelundskolen

Fund af skimmelsvamp på en del af Præstelundskolen medfører nu, at en del af skolens ældste elever ikke skal møde i skole i den kommende uge.

Det gælder eleverne på 7. og 8. årgang, mens eleverne på 9. årgang mandag skal møde i den ene af skolens gymnastiksale, hvor de vil få udleveret en plan for ugen. Det oplyser skoleleder Klaus Toft Høg i et brev til skolens forældre. Han skriver:

- Vi har i forbindelse med en undersøgelse rekvireret af skolen og kommunens tekniske afdeling desværre fået konstateret skimmelsvamp på Storetorv (udskolingen). Undersøgelsen blev rekvireret på baggrund af, at en lærer følte ubehag ved ophold i et af klasselokalerne.

Undersøgelserne er udført af det rådgivende ingeniørfirma OBH-gruppen, og deres rapport konkluderer, at skimmelsvampen har et omfang, der gør, at vi skal stoppe med at have elever i området. Denne orientering fik vi omkring middag i dag (fredag), hvor skolechefen også var tilstede.

Embedslægen er kontaktet og vil, på baggrund af de tekniske undersøgelser, udarbejde en sundhedsfaglig vurdering, som kan være klar i løbet ca. 14 dage. Embedslægen understreger, at langt de fleste børn og voksne ingen gener får, hvis de udsættes for fugt og skimmelsvamp, men at man selvfølgelig skal være opmærksom på irritation i øjne, næse, øvre luftveje og hovedpine.

Embedslægen anbefaler at kontakte egen læge, hvis der er symptomer på irritation.

Resten af skolens område er ikke berørt af skimmelsvamp – derfor er der ingen ændringer for 0. til 6. årgang.

Teknisk afdeling og vi arbejder i øjeblikket på en plan for placering af elever samt plan for udbedring af skimmelsvampeproblemerne, oplyser Klaus Toft Høg.

Præstelundskolen kunne sidste år fejre 60 års fødselsdag, men den del af skolen, der er ramt af skimmelsvamp, er den nyeste fløj, som først blev taget i brug for godt 10 år siden.

Kommentarer

Den fløj på skolen er fra 70-erne og ældre end 10 år som skrevet !

Det er en fløj der er bygget omkring 1970 + eller - , det er rigtigt, at der er tilføjet og renoveret og ombygget for en godt 10 år siden !
Skimmelsvampen er nok i den gamle del af bygning ??

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019