Skattekroner på vej retur til Ikast-Brande

Når Skattestyrelsen i dag tager fat på at tilbagebetale den overskydende skat for 2020, er skatteyderne i Ikast-Brande Kommune blandt dem, der skal have flest penge tilbage. 

En gennemsnitlig skatteyder i Ikast-Brande Kommune kan ifølge Skattestyrelsens opgørelse forvente at få 7.705 kr. retur, hvilket faktisk er det højeste beløb blandt samtlige kommuner vest for Storebælt. Kun i nogle få kommuner nord for København er gennemsnitsbeløbet, der skal retur til borgerne, højere.

Samlet set er der 19,5 mia. kr. på vej retur tilbage til ca. 3,6 mio. danskere i overskydende skat, mens godt 900.000 danskere til sammen skal betale 7,1 mia. kroner i restskat.

I gennemsnit får de 3,6 mio. danskere, der har indbetalt for meget skat for 2020, 5.422 kr. retur, en anelse mindre end gennemsnittet i Region Midtjylland på 5.584 kr.

Også her ligger Region Hovedstaden højest; her kan ca. 1,1 mio. skatteydere se frem til en gennemsnitlig tilbagebetaling af overskydende skat på 5.742 kr.

Det er dog ikke alle, der kommer til at se den overskydende skat tikke ind på NemKontoen: For borgere, som enten selv eller deres ægtefælle har gæld til det offentlige, vil den overskydende skat i første omgang blive brugt som afdrag på gælden, inden en eventuel rest vil blive udbetalt.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020