Skal der være ”wildlife” naturnationalpark på Harrild Hede og Nørlund Plantage?

Helle Mathiasen

Ja eller nej? - så direkte blev vi lokale politikere spurgt forleden til vælgermøde på Midtjysk Efterskole i Ejstrupholm.

Spørgsmålet er jo helt aktuelt, da sagen jo drøftes i Teknik- og miljøudvalget i den kommende uge…
For Venstre er det et klart nej tak – vi ønsker på ingen måde, at der skal etableres en naturnationalpark på Harrild Hede og Nørlund Plantage med vilde heste, kvæg og bisonokser hegnet ind på store arealer.

Disse områder er i dag allerede beskyttet som Natura 2000-områder, og der er rigtig mange borgere, som benytter naturen her til at færdes i - trygt og godt – sådan ønsker vi at det fortsat skal være – og for os at se vil tilgængeligheden naturligt blive begrænset af at store områder bliver hegnet ind – rigtig ærgerligt.

At man nu vil udlægge i alt 15 naturnationalparker i Danmark i nogle områder, som allerede er beskyttet som Natura 2000-område, giver ingen mening for os – hegn vil bremse adgangen ud og ind af plantagen for de dyr, som i dag lever naturligt på arealet – og vi er dybt bekymrede for at de dyr som man ønsker at sætte ud, og som skal gå ude hele året vil komme til at mangle føde, og at der ikke vil blive ført tilstrækkeligt tilsyn med dem. Vi ønsker ikke at der skal gå dyr rundt på heden og i plantagen, som mistrives, som det er set i eks. Mols Bjerge.

Naturcenteret på Harrild Hede bruges jo i dag af rigtig mange borgere, både børnehaver, skoler, ungegrupper, udsatte grupper – ja også af borgere som er i genoptræningsforløb efter at være ramt af sygdom.
Disse grupper skal efter vores mening ikke begrænses i at bruge naturen omkring centret, fordi det er utrygt at færdes blandt heste, kvæg og okser.

Så – den ”grønne julegave” – til 888 millioner kroner, som miljøminister Lea Wermelin stolt fortalte om i december 2020 – den stod altså ikke på vores ønskeseddel…

De lokale Venstre-kandidater til kommunalvalget:

Jens Peter Bak
Frank Thygesen
Stig Døssing
Helle Mathiasen

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2021