Skærlund Kirke blev fejret med manér

Menighedsrådet ved Skærlund Kirke består i jubilæumsåret af (f.v.) kirkeværge Ole Søgaard, sekretær Birthe Guldbrand Jensen, formand Hanne Frandsen, Christina Mathiasen og næstformand Aage Harrild Nielsen.

”Det dufter lysegrønt af græs” var titlen på den sidste salme i forbindelse med søndagens festgudstjeneste i anledning af Skærlund Kirkes 125-års jubilæum, og sjældent om nogensinde overhovedet har en salme passet så perfekt til lejligheden.

På grund af corona-restriktionerne var gudstjenesten flyttet under (næsten) åben himmel; på kirkegården med kirken på den ene side og åbne marker på den anden var der opstillet to pavilloner i forlængelse af hinanden, og de gjorde det i dagens anledning ud for ”guds hus”. Alteret var også fremstillet til lejligheden af kirketjener Helle Søgaard, som på smukkeste vis havde fået flettet nogle af årstidens blomster ind i det interimistiske kors.

Af beretningerne fra kirkens indvielse 23. februar 1896 fremgår det, at omkring 500 deltog i indvielsen. Så mange var der – heldigvis, forsamlingsloftet taget i betragtning – ikke mødt op til søndagens lettere forsinkede jubilæumsmarkering, som samlede omkring 75 deltagere, primært fra nærområdet.

Læs mere om jubilæumsgudstjenesten i Brande Bladet tirsdag.

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis