Siemens Gamesa afnoteres

På gårsdagens ekstraordinære generalforsamling stemte et overvældende flertal på 98,43 procent af aktionærerne for en afnotering af den spansk-tyske vindmøllekoncern. Afnoteringen skal bane vejen for, at Siemens Energy kan overtage selskabet fuldt ud.

Ved fristens udløb 13. december havde 77,88 procent af Siemens Gamesas minoritetsaktionærer accepteret et kontant købstilbud fra Siemens Energy. Det bragte Siemens Energys ejerandel op på 92,72 procent af selskabet. 23. december tilbød Siemens Energy så at opkøbe de resterende aktier til kurs 18,05 euro, et tilbud der i øvrigt fortsat er gældende.

Bestyrelsesformand Christian Bruch forklarede på generalforsamlingen, at den europæiske vindindustri står i en kritisk situation.

- På trods af store investeringer i vedvarende energi står vindindustrien over for alvorlige økonomiske udfordringer, konstaterede han.

Siemens Gamesa præsenterede sidste år Mistral-strategiprogrammet, der skal bringe vindmøllevirksomheden tilbage på rette spor, og strategiprogrammet skal nu implementeres, hvilket blandt andet medfører afskedigelser af flere tusinde medarbejdere på verdensplan.

Afnoteringen vil ifølge Christian Bruch gøre det muligt for ledelsesteamet at fokusere på den altafgørende økonomiske turnaround-proces.

- Samtidig har vi diskuteret de krav, der er nødvendige for at gøre den strategisk vigtige vindindustri succesfuld, med lovgivere, beslutningstagere og vores kunder på alle niveauer, sagde han videre.

I forlængelse af afnoteringen fra børsen i Madrid reduceres Siemens Gamesa-bestyrelsen i øvrigt fra 10 til tre medlemmer. Fremover kommer bestyrelsen for Siemens Gamesa udover formanden derfor kun til at bestå af administrerende direktør (CEO) Jochen Eickholt samt Anton Steiger.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul