Røg i kælderen

Med præcis et døgn og otte minutters mellemrum blev brandfolkene fra Falck i Brande tirsdag og onsdag kaldt ud til to vidt forskellige opgaver.

Tirsdag kl. 13.31 lød meldingen på naturbrand i skov/plantage på Greenvej i Arnborg. Her havde der været gang i en afbrænding af noget kvas og nogle trærødder. Efterfølgende var branden blusset op igen og havde bredt sig til skovbunden, fortæller indsatsleder Bjarne Gregersen, der har ros til anmelder for at have reageret hurtigt og ringet 112, da tingene var ved at komme ud af kontrol.

Branden blev hurtigt slukket ned, men den kunne have bredt sig til hele skoven, hvis ikke brandvæsenet var blevet tilkaldt med det samme, vurderer han.

Automatikken virkede

Onsdag kl. 13.39 var det så en automatisk brandmelder på Brandlundparken, der gav arbejde til brandfolkene.

Her var der i forbindelse med gartnerarbejde blevet anvendt en ukrudtsbrænder, som uheldigvis havde fået antændt nogle visne blade i en lyskasse. Fra lyskassen er der forbindelse til et indsugningsrør til plejecenterets ventilationsanlæg, og resultatet var da også, at hele plejecenterets kælder ret hurtigt blev fyldt med røg, hvilket fik aktiveret en sensor og udløst den automatiske brandalarm.

Flammer var der til gengæld ingen af, så kælderen blev ventileret med en overtryksventilator, oplyser Bjarne Gregersen, der også kan fortælle, at ingen af plejecenterets beboere eller personale led overlast på grund af røgen. Derudover glæder han sig over, at det automatiske brandalarmeringssystem endnu engang fik vist sin berettigelse.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022