Råd til to broer

I sidste uge vedtog Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg at anbefale en komplet udskiftning af ikke blot den ene, men begge større broer på Dørslundvej, broen over Holtum Å ved dambruget og broen over Skjern Å ved MES, en samlet anlægsinvestering på anslået 12,4 mio. Da der kun var afsat 2,2 mio. til formålet, hvoraf ½ mio. allerede er forbrugt til forundersøgelser, ville dette kræve en tillægsbevilling på 10,7 mio. kr., og det sagde økonomi- og planudvalget god for på sit møde forleden.

Oprindeligt var det kun meningen, at broen over Holtum Å skulle udvides i bredden, men genfundne konstruktionstegner viste, at broens bæreevne var utilstrækkelig. En analyse viste, at broen over Skjern Å var i samme forfatning, og teknik- og miljøudvalget valgte altså at pege på den dyreste løsning, en total udskiftning af begge broer.

Broarbejdet forventes at kunne klares i løbet af en periode på 8 uger, hvor Dørslundvej derfor vil blive spærret, men inden broarbejdet sættes i gang, skal det samlede byråd godkende indstillingen på sit møde på mandag.

Læs mere om broerne i denne uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019