Råd til to broer

I sidste uge vedtog Ikast-Brande Kommunes teknik- og miljøudvalg at anbefale en komplet udskiftning af ikke blot den ene, men begge større broer på Dørslundvej, broen over Holtum Å ved dambruget og broen over Skjern Å ved MES, en samlet anlægsinvestering på anslået 12,4 mio. Da der kun var afsat 2,2 mio. til formålet, hvoraf ½ mio. allerede er forbrugt til forundersøgelser, ville dette kræve en tillægsbevilling på 10,7 mio. kr., og det sagde økonomi- og planudvalget god for på sit møde forleden.

Oprindeligt var det kun meningen, at broen over Holtum Å skulle udvides i bredden, men genfundne konstruktionstegner viste, at broens bæreevne var utilstrækkelig. En analyse viste, at broen over Skjern Å var i samme forfatning, og teknik- og miljøudvalget valgte altså at pege på den dyreste løsning, en total udskiftning af begge broer.

Broarbejdet forventes at kunne klares i løbet af en periode på 8 uger, hvor Dørslundvej derfor vil blive spærret, men inden broarbejdet sættes i gang, skal det samlede byråd godkende indstillingen på sit møde på mandag.

Læs mere om broerne i denne uges udgave af Brande Bladet.

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen