Politistation placeres i Artium

I november 2019 tog borgmester Ib Lauritsen første spadestik til byggeriet af Artium. Nu har han været med til at sikre, at en kommende satellit-station placeres i det snart færdigbyggede skole og kulturhus, som også skal rumme bl.a. bibliotek og Borgerservice. 

Mens nærpolitistationen i Ikast placeres på rådhuset, skal Brandes kommende satellit-station have til huse i Artium, byens kommende skole og kulturhus.

Beslutningen om den nye nærpolitistation i Ikast-Brande Kommune er nu truffet. Politidirektør Helle Kyndesen har i samarbejde med borgmester Ib Lauritsen fundet den lokale løsning, der er til størst gavn for borgerne i området.

Politiets nuværende ordning om leje af kontorfaciliteter på rådhuset i Ikast udvides, så nærpolitistationen får længere åbningstid for borgerhenvendelser og flere betjente tilknyttet. Indretningen af de nye lokaler påbegyndes hurtigst muligt og de nye åbningstider i Ikast implementeres så snart lokalerne er klar til det – forventeligt i løbet af sommeren.

Derudover kan borgerne i Brande se frem til, at de igen får en nærpolitistation med en fast ugentlig åbningstid med mulighed for personligt at foretage anmeldelser og få råd og vejledning, når det nye kulturhus Artium står færdigt i sensommeren 2021.

- I Ikast-Brande Kommune er vi meget glade for, at polititilstedeværelsen i området bliver styrket med mere borgerbetjening og mere synligt politi. Jeg hæfter mig især ved, at det er lykkedes os at lave en aftale, hvor også borgerne i Brande bliver tilgodeset med fast åbningstid hver uge dér, fortæller borgmester Ib Lauritsen (V).

Ud over den øgede åbningstid for fysiske henvendelser vil der også ske en styrkelse af det øvrige politiarbejde i området. To af de seks betjente, der får arbejdsplads i Ikast og Brande, bliver tilknyttet kredsens forebyggelsesafdeling med særligt fokus på eksempelvis forebyggelse af indbrud og kriminalitet hos børn og unge.

- Med den nye nærpolitistation får vi styrket vores lokale tilstedeværelse, bedre muligheder for dialog med borgerne og bedre muligheder for at bruge det vigtige lokalkendskab i vores efterforskninger, konkluderer politidirektør Helle Kyndesen fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020