At gennemføre eller ikke at gennemføre

OPDATERET Det er tilsyneladende et spørgsmål, som deler skolebestyrelserne under den igangværende lockout af lærerne.
På Bording Skole, Østre og Nordre Skole i Ikast gennemfører man møderne, Præstelundskolen i Brande har valgt at aflyse i solidaritet med lærerne, og samme resultat er man kommet frem til i den fælles skolebestyrelse for Vestre og Isenvad Skole.
Udsættelser af skolebestyrelsesmøderne i Ejstrupholm og Engesvang er ligeledes begrundet med hensynet til lærerne, og på Nr. Snede Skole gennemfører man møderne med en beskåret dagsorden:
- Vi behandler informationspunkter, men har ikke punkter på dagsordenen, hvis det har den konsekvens, at lærerrepræsentantens mulighed for indflydelse sættes ud af drift, oplyser Inge Warming.
De forældrevalgte skolebestyrelsesmedlemmers paraplyorganisation, Skole og Forældre, har en meget klar holdning til spørgsmålet:
Skolebestyrelsesmøder skal ikke aflyses på grund af konflikten mellem KL og lærerne.
Ikast-Brande Kommunes skolechef, Kim Brøbech, var i første omgang af den stik modsatte opfattelse:
- Der kan ikke afholdes bestyrelsesmøder, hvis medarbejderrepræsentanterne er konfliktramte, lød skolechefens svar på henvendelsen fra Focus.
Efter at have konsulteret KL, erkender han imidlertid, at Ministeriet for Børn og Undervisning har tilkendegivet, at skolebestyrelsen fungerer uden deltagelse af de konfliktramte lærere.
Læs mere i næste uges Focus Ikast-Brande.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019