Ca. 70 SFO-ansatte skal afskediges

Det blev prisen da byrådet mandag fastsatte rammen for den nye FællesSkolen.
Af Steen Hebsgaard, Ikast Avis
Vi omtalte det som den mest sandsynlige løsning, da vi for en måned siden omtalte følgerne af skolereformen i Ikast-Brande Kommune.
Nu ligger det fast. 40-50 heltidsstillinger - svarende til 70-80 medarbejdere - indenfor SFO skal afskediges.
Det sker som en konsekvens af øget undervisningstid og en markant nedbarbering af normeringen i kommunens SFO-ordninger.
På falderebet lykkedes det i et politisk forlig at få skubbet 1½ mio. kr. mere ind til pædadgogdelen i den nye FællesSkole, men i det store samlede billede fylder de ekstra 2-5 medarbejdere ikke meget i forhold den masseafskedigelse, man skal i gang med i den kommende tid.
Som det blev gjort klart fra starten er det primært pædagogmedhjælpere og pædagogiske assistenter (medhjælpere med en tillægsuddannelse), der ryger i svinget, men det kan ikke udelukkes, at der også ryger pædagoger.
Det er op til de enkelte skoleledelse i de kommende dage at sætte det mest kompetente hold i den nye FællesSkole med både lærere og pædagogisk personale, som formanden for børne- og undervisningsudvalget, Annette Mosegaard, udtrykker det.
Men eftersom man har uddannet en del pædagoger i inklusionsarbejdet, og får brug for netop denne kompetence, er det mest sandsynligt, at det primært er medhjælpere og assistenter, der først ryger.
Læs mere i Focus Ikast-Brande onsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020