2 indsatsledere bliver til en
I slutningen af 2010 blev det besluttet at nedlægge brandstationen i Bording, og nu har beredskabskommissionen sagt god for endnu en besparelse på det lokale beredskab.
Ved at samle indsatsledervagten, så den fremover dækker hele kommunen, kan man fra 2017 opnå en årlig nettobesparelse på 146.000 kroner. Den årlige besparelse opnås ved at gå fra 2 til 1 indsatsleder og udgør 327.000 kr., som delvis modsvares af merudgifter til holdledere på 181.000 kr. årligt samt ekstra uddannelse af disse, en engangsinvestering på ca. 400.000 kr. Uddannelse af nye indsatsledere beløber sig til 275.000 kr. pr. person.
Siden kommunesammenlægningen har Ikast-Brande beredskabsmæssigt været delt i en nordlig (gl. Ikast Kommune) og en sydlig (gl. Brande og gl. Nr. Snede Kommune) del med hver sin indsatsleder med mulighed for gensidig back-up ved samtidige hændelser og ekstraordinært fravær.
Ved årsskiftet afgår to indsatsledere efter eget ønske fra stillingerne, så derfor har man benyttet anledningen til at give organiseringen på området et ”servicetjek”.
Fremover ønsker man en fælles indsatsledervagt, der dækker hele Ikast-Brande Kommune. Ved årsskiftet vil Redningsberedskabet fortsat råde over 4 uddannede indsatsledere. 2 er ansat i Bygge- og Miljøafdelingen med anden hovedbeskæftigelse og 2 er ansat ved Redningsberedskabet i fuldtidsstillinger.
Den ændrede vagtordning vil betyde, at indsatslederens udrykningstid kan blive forøget med op til 20-25 minutter, men det ser beredskabschef Niels Christensen ikke som et problem. Faktisk er det allerede sådan, virkeligheden ofte ser ud i den sydlige del af kommunen, og i Engesvang er brandfolkene også fremme på stedet før indsatslederen.
- Jeg er overbevist om, at holdlederne kan lave en forsvarlig førsteindsats, understreger beredskabschef Niels Christensen og understreger:
- Det er vigtigt, at holdlederne ikke sendes ud til noget, de ikke er uddannet til.
Læs mere i Focus Ikast-Brande onsdag.
Tilføj kommentar