Plus på kartoflerne

Tirsdag aften afholdt Kartoffelmelsfabrikken (AKM) sin årlige generalforsamling i RemisenBrande. Her kunne bestyrelsesformand Martin Arvad præsentere endnu et flot resultat for andelshaverne på trods af, at dyrkningsåret havde været knap så godt som året inden.

På grund af et koldt og vådt forår tog det tid, inden alle marker var i gang. Udbyttet pr. hektar blev da også mindre og produktionen "kun" 99,8 % af det planlagte, men med et resultat på 50,5 mio. kr. og en gennemsnitlig betaling på 3,30 kr. pr kg stivelse landede AKM tæt på sidste års rekordresultat på 3,46 kr. pr. kg stivelse. Set over en 5-årig har AKM i gennemsnit kunnet udbetale 3,25 kr. pr. kg stivelse.

135 andelshavere deltog i generalforsamlingen. Der var genvalg til Jens Peter Bak, Ejstrupholm og Henning Thybo, Arnborg og nyvalg til Jens Christian Hansen, Brande. Børge Hansen, Thyregod udtrådte af bestyrelsen, som han har været medlem af siden 1987.
Bestyrelsesformand Martin Arvad takkede Børge Hansen for indsatsen gennem årene i bestyrelse, forretningsudvalg og gårdudvalg, og ikke mindst for sit bidrag som talknuser både i forhold til AKM og KMC.

Efter generalforsamlingen var der indlæg KMC om seneste udvikling i salg og marked ved Nicolai Hansen og Henrik Borum, KMC, aktuelt fra kartoffelmarken ved Per Thorlund Christensen, KMC Agro og til slut resultat af business tjek 2015 ved Jesper Kjelde, Jysk Landbrugsrådgivning.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul