Pårørende til kræftramt – og hvad så?

Charlotte Langhoff

Når et menneske rammes af sygdom, er der i de fleste tilfælde en række pårørende, som også bliver påvirket af sygdommen. Det kan være ægtefælle, børn, forældre, søskende eller andre med nære relationer til den syge. Helt naturligt vil meget fokus være omkring den syge og det behandlingsforløb, der er. Det gælder både for de pårørende og for den øvrige omverden. Særligt de nærmeste pårørende påtager sig mange opgaver i forhold til praktisk og personlig støtte til den syge, koordinering af aftaler m.v. Det indebærer en risiko for, at en pårørende i værste fald selv bliver syg.

Derfor er det vigtigt, at omgivelserne og de pårørende selv også har en opmærksomhed på de pårørendes situation og behov. Med andre ord – hvordan kan man som pårørende både hjælpe den syge og samtidig passe på sig selv? Det spørgsmål sætter Kræftens Bekæmpelses Lokalforening fokus på i et cafémøde på mandag den 22. oktober kl. 19 i Sognegården. Her vil leder af kræftrådgivningen i Herning, Charlotte Langhoff, fortælle om typiske situationer for pårørende til en kræftramt og om, hvordan man kan hjælpe den syge og samtidig passe på sig selv. Alle er velkommen.

Hvordan passer man på de pårørende?

Oplægget vil handle om, hvad man typisk gør som pårørende, hvordan man kan klare en hverdag og hvordan man kan blive ved med at være en god pårørende. Der vil også være en vinkel på de situationer, hvor der er børn eller unge i familien. Endelig vil der være inspiration til den syges omverden i forhold til også at have opmærksomhed på de pårørende.

Charlotte Langhoff vil også fortælle om de tilbud, Kræftrådgivningen i Herning har til pårørende, ligesom der vil være mulighed for at drøfte muligheder i Kræftens Bekæmpelses Lokalforening.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen
Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 16 nov.

  Julemarked i Blåhøj

  Sted: Blåhøj Hallen
  Arrangør: Blåhøj IF (Se annonce uge 45 i Brande Bladet)

 • 16 nov.

  Sportmaster Griseriløbet

  Sted: Se annonce Brande Bladet uge 45
  Arrangør: Brande Motion

 • 17 nov.

  Julemesse 2019

  Sted: RemisenBrande, Remisevej 1, 7330 Brande
  Arrangør: Brande City Detail (Se Brande Bladet uge 45+46)

 • 17 nov.

  Efterårskoncert

  Sted: Filskov Kirke
 • 18 nov.

  Juledemonstration

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Brande Havekreds (Se annonce uge 46)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Street Art 2019