På talentjagt i Holland

Erfaringer fra sidste års deltagelse på Emigration Expo i Holland viste, at der er stor interesse for karrieremulighederne hos midt- og vestjyske virksomheder.

Derfor gentager de 7 kommuner i Business Region MidtVest nu indsatsen, når messen Emigration Expo 2020 afholdes den 8. og 9. februar - for at hjælpe virksomheder med målrettet rekruttering af arbejdskraft fra Holland, og for at markedsføre Midt- og Vestjylland som et godt sted at arbejde og bo overfor de ca. 11.000 potentielle, fortrinsvis hollandske arbejdstagere, der forventes at besøge messen.

Kommunernes deltagelse skyldes, at virksomheder i Midt- og Vestjylland mangler kvalificeret arbejdskraft. Håbet er, at man igen i år kan skabe kontakt til mulige medarbejdere og tilflyttere på messen. Sidste års deltagelse på messen betød, at der blev skabt kontakt til 250 hollændere, som alle udviste interesse for området.

Thomas Fast fra Struer Kommune, Lene Brogaard fra Holstebro Kommune og Anne Louise Møller Lauritzen fra Business Region MidtVest skal repræsentere de syv kommuner, som udover Struer og Holstebro tæller Lemvig, Skive, Herning, Ringkøbing-Skjern og Ikast-Brande.

Med sig har de promoveringsmateriale, viden om det midt- og vestjyske arbejdsmarked, boligsituationen og ikke mindst en bunke jobopslag fra regionens virksomheder. Forventningen til deltagelsen er, at repræsentanterne vedligeholder kontakten til de allerede interesserede hollændere og skaber ny kontakt til potentielle nye talenter til de midt- og vestjyske virksomheder.

- Det var en fantastisk oplevelse at være på Emigration Expo sidste år, hvor de syv kommuner deltog i fællesskab. Det at kunne møde internationale kandidater og tilbyde dem hele den midt- og vestjyske pallette af både spændende virksomheder og dejlige steder at bo på én gang skabte rigtig stor interesse for Midt- og Vestjylland som én karrieredestination. I år gentager vi succesen, siger Anne Louise Møller Lauritzen.

Messen er Europas største mødested for talenter som efterspørger en karriere i udlandet, og ca. en tredjedel af deltagerne har en IT- og ingeniørprofil. Men også de faglærte, som der er stor efterspørgsel på i Midt- og Vestjylland, deltager i stort tal på messen. At turen går til netop Holland, skyldes især, at der allerede arbejder en del hollændere i Midt- og Vestjylland, fordi de generelt har nemt ved at tilpasse sig arbejdsmarkedet og kulturen i regionen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019