På smuttur i Ikast-Brande

Smutturen.dk og Visit Ikast-Brande lancerer to unikke naturoplevelser i Ikast-Brande.

Den 15. marts lanceres ”smutturen.dk” - en ny hjemmeside, som giver inspiration til 50 udvalgte og unikke naturoplevelser rundt om i Danmark. To af disse 50 steder ligger placeret i Ikast-Brande. Det drejer sig om henholdsvis Det store Vandskel med Gudenåens og Skjernåens kildespring samt Harrild Hede.

Det er Realdania, der er i samarbejde med Naturstyrelsen og Dansk Kyst- og Naturturisme står bag projektet. Baggrunden er en kampagne kaldet ”Stedet Tæller”, som har arbejdet med at styrke og synliggøre herlige steder i den danske natur - steder som måske ellers ikke modtager så megen opmærksomhed. Erfaringen fra kampagnen har været, at de projekter og attraktioner, som har fået støtte, også har fået flere besøgende og har skabt en stærkere lokal identitet. Rundt omkring i den danske natur findes der en lang række naturbundne attraktioner, som er gratis at besøge. Det er disse, som ”smutturen.dk” forsøger at sætte ekstra fokus på med det mål at hæve besøgstallene for de enkelte steder. Fælles for de udvalgte steder er, at de byder på en helt særlig oplevelse.

Meningen med ”smutturen.dk” er, at det skal blive nemmere for både lokalbefolkning og turister at finde frem til de herlige naturoplevelser og steder, som de ikke i forvejen kender til, endda selvom nogle af dem ligger lige uden for vinduet. På ”smutturen.dk” bliver det muligt at læse meget mere om de 50 udvalgte steder, naturligvis suppleret med flotte billeder og videoer, ligesom man kan lave en rejseplan og se en listevisning over samtlige steder. På den måde fungerer hjemmesiden både som inspirationsside til besøgsstederne, når man sidder derhjemme eller i sommerhuset, men også som en praktisk rutevejledning til at finde vej til stederne.

I forbindelse med selve lanceringsdagen 15. marts er Visit Ikast-Brande vært ved to arrangementer, henholdsvis en hyggelig gåtur til Gudenåens og Skjernåens kildespring fra Naturcenter Koutrupgård og en rundtur på Harrild Hede, enten til fods eller i Naturstyrelsens turvogn ”Hugormen”.

Læs mere om begge arrangementer, som er åbne for offentligheden, her: https://www.visitikast-brande.dk/lancering-af-smutturen-gdk1099462

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 25 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Sdr. Ommevej 50B, Brande
  Arrangør: Lystersminde Puljeordning

 • 25 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Foredragssalen, Brande Højskole, Herningvej 14, Brande
  Arrangør: Brande Højskole

 • 26 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Klubhuset på Søndervænget
  Arrangør: Brande Tennisklub

 • 26 mar.

  Bankospil

  Sted: Brande Bibliotek, Centerparken 2, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 26 mar.

  Generalforsamling

  Sted: Hotel Dalgas, Storegade 2, Brande
  Arrangør: Brande Vandværk a.m.b.a

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen