Overfladekoncern mærker kundernes ordreboom

Heftig aktivitet hos DOT´s kunder i Danmark og Sverige smitter af på regnskabet for 2021. En markant zinkopjustering har også indvirkning på årets resultat.

DOT leverer et overskud på 81,2 millioner kroner før skat i det netop offentliggjorte regnskab for 2021. Heraf står en opjustering af lagerværdien af smeltet zink for 9 millioner kroner. Den høje aktivitet i byggeindustrien har haft stor betydning for årets resultat, men generelt har der været fremgang i samtlige kundegrupper. Flere storordrer til DOT´s svenske fabrikker har ligeledes påvirket resultatet i positiv retning. Henrik Steen-Jørgensen, administrerende direktør hos DOT A/S og DOT AB, fortæller, at behovet for overfladebehandling har ligget på et højt niveau i samtlige tolv måneder i både Danmark og Sverige.

- Da vi tog hul på 2021 vidste vi reelt set ikke, hvad der ventede. Coronavirussen var stadig en dybt uforudsigelig faktor. Vi kan dog konstatere, at blandt andet behovet for varmforzinkning, maling og pulverlakering ikke har været påvirket af ydre omstændigheder. Mange brancher har haft meget travlt, og det smitter af på os som underleverandør, siger Henrik Steen-Jørgensen, og tilføjer, at industrimetallernes himmelflugt, blandt andet på grund af de stigende energipriser, er et konstant tema hos overfladekoncernen.

- Zink er den vigtigste råvare i produktionen, og prisen var høj i det meste af 2021. Det har givet en opjustering af zinken i vores varmforzinkningsgryder, men vi skal stadig handle zink ind løbende og være rustet til, at udgifterne stiger yderligere, siger Henrik Steen-Jørgensen.

Vækst i Sverige

Han forklarer videre, at koncernen fortsat nyder godt af en række optimeringer, som blev iværksat i 2019 for at opnå en mere smidig produktionsgang. Alle fabrikker kan hurtigt tilpasse sig den aktuelle aktivitet, og det betyder, at man selv i en tid med ekstraordinær efterspørgsel, nemt kan fastholde en høj kvalitet- og leveringssikkerhed.

- Samtidig har vi øget vores fokus på effektive automationsløsninger. Blandt andet i Sölvesborg har de fuldautomatiske produktionslinjer sikret os flere markante eksportordrer, siger Henrik Steen-Jørgensen.

Sverige er i det hele taget et stort vækstmarked for DOT, og i januar måned 2022 overtog man den svenske varmforzinkningskoncern Pohlinvest. Man har nu fabrikker i seks svenske byer, og sammen med de fem danske fabrikker er der et solidt grundlag for at konsolidere positionen som Nordens førende overfladebehandler. Henrik Steen-Jørgensen forventer dog ikke, at man i 2022 når samme aktivitetsniveau som i 2021.

- Der er for mange ubekendte faktorer i øjeblikket. Vi forventer en vis afmatning i flere sektorer, og omkostningerne kommer uundgåeligt til at stige yderligere på grund af den ustabile verdenssituation. Vi er fortrøstningsfulde og har et solidt fodfæste takket være vores full-service kompetencer, slutter DOT-direktøren.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022