Ophørsudsalg hos entreprenørafdelingen

Nedlæggelsen af den kommunale entreprenørafdeling medfører en engangsindtægt til kommunen på næsten 12 millioner kroner.

1. april overtog HedeDanmark hovedparten af de opgaver, som hidtil er blevet udført af kommunens egen entreprenørafdeling. Overtagelsen var sidste trin i den udliciteringsproces, det borgerlige flertal i byrådet satte i gang tilbage i 2019. Formålet med øvelsen var at opnå en besparelse på udgifterne, og allerede inden udliciteringen trådte i kraft, havde den udløst en millionindtægt til kommunekassen.

Der er dog tal om en ekstraordinær engangsindtægt, som udelukkende skyldes, at kommunen har solgt størstedelen af entreprenørafdelingens maskiner og løsøre til HedeDanmark.

Den samlede pris for dette udgør 9,7 millioner kroner; beløbet er fastsat på baggrund af en vurdering af maskinernes stand og markedsværdi foretaget af et uvildigt auktionshus.

Biler til en samlet værdi af 545.000 kroner overdrages til kommunens eget område for Teknik og Miljø for at kunne opretholde tilsyn på veje og grønne områder, til renovationsområdet samt serviceteamets funktioner, herunder rottebekæmpelse.

Entreprenørafdelingens resterende maskiner og løsøre skal sælges på auktion, hvor de forventes at indbringe godt 2 millioner kroner.

Den samlede indtægt fra ”ophørsudsalget” forventes dermed at blive på cirka 11,8 millioner kroner, penge som kan puttes i kommunekassen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022