Nyt rekordregnskab fra Bestseller

Anders Holch Povlsen

Modekoncernen med hovedsæde i Brande tjente i det seneste regnskabsår knap 6,1 mia. kroner før skat efter et år, hvor omsætningen rundede 35 mia. kr.

Efter endnu et år med vækst forventer Bestseller mere udfordrende markedsvilkår i det kommende år. Det pointerer Bestsellers direktør, Anders Holch Povlsen (bill.), i forbindelse med offentliggørelsen af den danske modevirksomheds resultat for dets forskudte regnskabsår 2021-2022:

– Vi leverede i det nu overståede regnskabsår et flot resultat, som alle kolleger fortjener en markant anerkendelse for. Det er et resultat, som overgik de forventninger, vi havde, og som vi er glade for. Vi må nok også indrømme, at vi har haft lidt mere medvind, der har overrasket os, og vi må også anerkende, at denne vind nu er vendt. Der er ingen tvivl om, at det bliver sværere herfra, og vi kan se, at de globale udfordringer også afspejler sig i vores tal. Ikke mindst i de seneste måneder, hvor vi bliver udfordret, siger Anders Holch Povlsen.

Bestsellers omsætning steg i perioden august 2021 til juli 2022 med 33 procent, og sammen med et resultat før skat på seks mia. kr. er regnskabsåret det bedste i virksomhedens historie – og følger dermed flot op på det foregående år, som også var et rekordår. Her udgjorde overskuddet før skat 4,6 mia. kroner.

– Resultatet er i høj grad båret af stærke præstationer i de første tre kvartaler, mens de sidste måneder i regnskabsåret indikerer de forandringer, der sker i den globale økonomi som helhed. Alle kolleger har været dygtige, og vi har truffet mange, gode valg, der har medvirket til de resultater, vi er stolte af. Den kommende periode kommer til at kræve helt anderledes og hårdt arbejde af os, uddyber Anders Holch Povlsen.

Investeringer i mennesker og bæredygtighed

Bestseller har i de seneste år investeret i en række strategiske tiltag – fra logistisk til e-commerce. Samtidig har modekoncernen investeret i og accelereret indsatsen for mere klimavenlige og bæredygtige forretningsprocesser. Trods de sværere, mere udfordrende markedsvilkår vil Bestseller ikke bremse det fokus. Det samme gælder modevirksomhedens insisterende medarbejderfokus: 

 – Selvom de seneste måneder og de næste mange tegner til at blive anderledes vanskelige, vil vi ikke holde op at investere i det, der er vigtigst for os. Nemlig de mennesker, der er hos os og som gør forskellen i vores virksomhed, og så de nødvendige, bæredygtige forbedringer, som vi og alle andre skal bidrage til. Det fokus er helt ufortrødent hos os, pointerer Anders Holch Povlsen.

I forbindelse med offentliggørelse af årsresultatet udbetaler Bestseller igen i år en ekstra månedsløn til kollegerne i virksomheden. Samtidig varsler den danske modevirksomhed flere, markante investeringer indenfor klima- og bæredygtighedsinitiativer.

– Vi er ydmyge og påpasselige, men ligesom vi skal arbejde hårdt for, og navigere, i det udfordrende landskab, der tegner sig, skal vi fastholde fokus på vores langsigtede ambition om at gøre en forskel og tage de nødvendige skridt mod en helt afgørende, grøn omstilling, siger Anders Holch Povlsen. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for dinTandlæge i Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023