Nyt lavpunkt for Hedeløbet

For første gang begav mindre end 100 løbere sig onsdag aften ud på Brandlund Hede for at løbe Hedeløbet, og arrangørerne erkender, at smertegrænsen for at afvikle motionsløbet er ved at være nået.

Indtil 2012 hed Brandes årlige motionsløb Brandtex-løbet, som nåede at blive afviklet 27 gange, ofte med mere end 400 deltagere. Med virkning fra 2013 overdrog tøjkoncernen løbet til Brande Motion, og ved samme lejlighed tog løbet navneforandring til Hedeløbet, som de første par år samlede knap 200 deltagere. På trods af flere nye tiltag, bl.a. et forsøg med et trailløb, faldt deltagerantallet de efterfølgende år til ca. 125, men sidste år var der for første gang lidt fremgang at spore i deltagerantallet, da ca. 150 løbere og fodgængere begav sig ud på de tre ruter på henholdsvis 3,6, 6 og 12 km.

Med en forhåndstilmelding på blot 51 løbere var der imidlertid ikke udsigt til en gentagelse af det tal i år, og selvom næsten ligeså mange mødte op og eftertilmeldte sig på startstedet, endte det samlede deltagerantal på 97, en tredjedel færre end i 2018.

En del af forklaringen var, at den snes deltagere fra Socialpsykiatrisk Center Syd (Ørbæklund), der så at sige deltog ”uden for nummer” sidste år, ikke dukkede op, angiveligt pga. af sammenfaldet med 1. maj. Bortset fra Sdr. Omme IF, der suverænt snuppede pokalen til det største hold, var det småt med løbere fra naboklubberne, men som tallene antyder, var det også så som så med den lokale opbakning.

De der kom fik til gengæld en dejlig løbe- eller gåtur i de smukke omgivelser, om end vejret efter flere dage med nærmest sommerlige temperaturer var hoppet over i det kølige og blæsende hjørne.

Se hele resultatlisten her og se mange flere billeder fra Hedeløbet i galleriet her

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019