Nyt håb for Engparken-skulptur

Nu lysner det for granitskulpturen, som sidste sommer blev fjernet fra Engparken for at gøre plads til en udvidelse af plejecenteret: På sit møde mandag besluttede Ikast-Brande Kommunes Økonomi- og planudvalg at bevilge op til 100.000 kr. til en genopstilling af skulpturen.

Beløbet tages fra byrådets anlægspulje. Rent formelt skal beslutningen også godkendes af det samlede byråd, som mødes på mandag.

Det var Kultur- og fritidsudvalget (KFU), der havde sendt spørgsmålet om granitskulpturens fremtid videre til Økonomi- og planudvalget (ØK) med den begrundelse, at KFU ikke havde økonomi til at løfte opgaven.

Mens ØK altså fandt pengene, overlader udvalget de nærmere vilkår for opstillingen af skulpturen til KFU, som dels skal tage stilling til skulpturens fremtidige placering, dels om der skal tilsluttes strøm og vand. Det bemærkes, at der ikke er afsat driftsmidler til dette.

Samtidig anbefaler ØK, at skulpturens fremtidige placering findes ”efter en inddragende proces”. Det fremgår af sagsbeskrivelsen, at byggeudvalget allerede i forbindelse med nedtagningen af skulpturen sidste sommer gav udtryk for, at de ikke ønskede skulpturen genopstillet foran Engparken.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul