Nytårshilsen

Henrik Overgaard

Af Henrik Overgaard, byrådsmedlem for Det konservative Folkeparti

Kommunevalget har på en god måde fyldt rigtig meget for mig i 2021. Jeg stillede op til valget med et inderligt ønske om at arbejde positivt på at påvirke den kommune og det lokalsamfund, som jeg holder så meget af.

Jeg vil benytte lejligheden til at takke de mange, som har vist mig den store tillid at stemme på mig – det var lidt overvældende.

Det er naturligt, at man arbejder for sit lokalområde, hvilket jeg har i sinde at gøre. Men jeg har ikke meldt mig til Robinson hvor nord kæmper mod syd. Jeg har meldt mig til byrådet for hele Ikast-Brande kommune og vil arbejde for et konstruktivt samarbejde med alle byrådets politikere, ligesom jeg vil lytte til borgerne i hele kommunen. Det er borgerne, vi sidder i byrådet for!

Opgaverne med at lede en kommune er komplekse. Vi er en ”virksomhed” med godt 3.000 ansatte, og her bor ca. 42.000 borgere. Vi har indtægter på ca. 2,7 milliarder, og udgifterne må som udgangspunkt ikke overstige indtægterne. Der er nok at tage fat på for at optimere inden for blandt andet børn, unge, ældre og udsatte. 

Der vil skulle træffes svære beslutninger, og det er som oftest beslutninger, hvor der vil være både modstandere og tilhængere af beslutningen. Men der skal også arbejdes med at udvikle kommunen, hvilket er enormt spændende.

Jeg har fået fornøjelsen af at komme i udvalget ”Udvikling og Erhverv”, og der glæder det mig, at vi har så mange lokale initiativrige borgere og projektmagere, som har nogle meget interessante projekter under opsejling.

Vi ser ind i en periode, hvor flere attraktive grundudstykninger forventes igangsat. Og i et omfang der gør, at vi kommer til at have et rigtig stort udbud af byggegrunde, hvilket vi også mangler og har gjort i mange år.

Vi kan være stolte af vores lokalområde og kommune. Det er et enormt positivt signal, Anders Holch Povlsen sender ved at investere i Præstelundskolens grund i Brande med henblik på at udvikle den store, attraktive og centralt beliggende grund med projektet ”Det Grønne Plus”.

Brande City er lykkedes med at skabe ideen ”Brande Trappen”, der blandt andet har fået opbakning fra Anders Holch Poulsen og Realdania - et vigtigt fundament for et rigtig godt udfald af projektet. 

Som jeg ser min opgave, bliver det også at støtte de mindre lokalsamfund i deres udvikling, og det samarbejde glæder jeg mig også rigtig meget til.

Det bliver et vildt spændende år, vi går i møde, og jeg kan næsten ikke vente. Tak til alle de lokale, der med hver sit bidrager til, at vi har så meget at byde på som kommune. Vi er en kommune, hvor det er rigtig godt at bo og med virkeligt mange muligheder.

Med ønske om et godt og konstruktivt samarbejde ønskes alle et godt nytår. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022