Ny skole i Brande – vinder af totalentreprisen er fundet

Byrådet i Ikast-Brande Kommune har den 8. april besluttet at tildele totalentreprisen på den nye skole i Brande til NCC Danmark A/S med underrådgiverne GPP Arkitekter A/S, SMAK architects ApS, Sloth Møller Rådgivende Ingeniører A/S og byMunch by- og landskabsdesign ApS.

Byggeriet, der er det økonomisk største i Ikast-Brande Kommunes historie, har haft stor interesse og vinderen er fundet ud af et meget stærkt felt på fem bydende teams.

Den nye skole skal erstatte Præstelundsskolen og skal foruden skole også indeholde fællesbibliotek, borgerservice, lokalhistorisk arkiv, Musikskolen, Ungdomsskolen, tandpleje, sundhedspleje og heldagslegestue for dagplejen.

- Det bliver hele byens hus. Det bliver et samlingspunkt, der tilfører Brande nye muligheder og forener læring, kultur, natur og bevægelse. Den særlige placering midt i parken er helt unik, og projektets intentioner om at styrke dette grønne frirum gør, at vi får et sted, hvor folk færdes på tværs af alder og aktiviteter ikke bare indenfor, men også udenfor, udtaler borgmester Ib Lauritsen (V).

Formand for Børne- og undervisningsudvalget, Simon Vangaard Nielsen (DF), er især begejstret for de læringsmiljøer, den nye skole tilbyder eleverne:

- Det er afgørende, at eleverne synes, det er sjovt at lære – også for underviseren. Børn og unge har forskellige forudsætninger og forskellige måder at lære på, og det stiller store krav til de rum og læringsmiljøer, vi tilbyder dem. Vinderprojektet lever i den grad op til vores krav om fleksibilitet og bevægelse i både leg og læring - og især indfrier det, at der skal være rum til at være en del af både store og små fællesskaber. Nu starter en proces med at få de sidste detaljer forhandlet på plads.

Vinderforslaget bliver offentliggjort den 23. april på et borgermøde i Brande. Herefter starter en dialog- og brugerinddragelsesproces, hvor udvalgte grupper skal være med til at kvalificere forslaget, så det passer til netop de funktioner og brugere, bygningen skal indeholde.

Kommentarer

Det lover rigtig godt for den kommende proces.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020