Ny kunst i Brande

Af Jan Svendsen, forfatter

Nye kunstværker har på det seneste indtaget Brande, hvor de blev præsenteret på en rundtur i kunstens by – udførlig omtalt i Brande Bladet.

Dog manglede det nyeste værk, som næppe nåede på plads til rundturen.

Det pryder også Centerparken og Artium. Endda som nabo til stedet, hvor Anna Borgman og Candy Lenk har installeret ”Fremtidens Fund”.

Det oversete kunstværk hedder ”La truffa del passato” og er udført af den anerkendte italienske kunstner Marco Truffatore, som har en mastergrad fra kunstuniversitetet i Palermo.

Hans livsbekræftende kunstværk sætter en masse tanker i sving om livet. Dets opståen og slutning. Røret relaterer til undfangelsen og fødslen. De store sten vidner om de udfordringer, vi møder undervejs i livet, som byder på tunge byrder, vi til tider må løfte for at klare livet.

Indimellem falder der også en sten fra vores hjerter, og dem har vi det fint med.

Eller vi oplever som Sisyfos, at vi ruller en sten op ad bjerget, hvor den bare triller ned igen. Forfra. Forfra igen. Og forfra. Måske får vi en af stenene i hovedet, og så er det slut.

Dermed beskriver Marco Truffatores værk på glimrende vis det levede liv fra start til slut. Han symboliserer med de tre sten noget så eminent vores livscyklus undervejs med tro, håb og kærlighed.

Derfor har vi i Brande grund til at være stolte over, at en så anerkendt kunstner har placeret sin nyeste åbenbaring her i byen – og så endda side om side med ”Fremtidens Fund” som er af samme inspirerende karakter.

Jeg håber, at de mange børn på Artium gennemskuer kunstværket og dets budskab. Jeg håber endda, at en lille dreng beriger os med sin mening om værket.

Indtil da kan vi glæde os over kunstværket.

Kommentarer

Læst i samme ånd som skrevet. Jeg grinte højt!! Tak!

 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022