Nu kommer pavillonerne - måske

På sit møde i dag skal Ikast-Brande Kommunes børne- og undervisningsudvalg behandle en indstilling fra direktør for børn og fællesskaber, Rasmus Byskov-Nielsen, om at leje 14 pavilloner til genhusning af udskolingseleverne på Præstelundskolen. Siden slutningen af januar har skolens ene fløj været lukket p.g.a. et omfattende skimmelsvampeangreb, og skolens 7. og 8. klasser er midlertidigt indkvarteret på henholdsvis Dalgasskolen og i Brande IF's klubhus.

Skoleafdelingen har i samarbejde med Præstelundskolen undersøgt, om de nuværende genhusningsløsninger for de udskolingselever, der har været på Dalgasskolen (7. årgang), kan fortsætte. Vurderingen er, at det ikke kan lade sig gøre for den lange periode, genhusningen forventes at vare.

Forvaltningen anbefaler derfor, at genhusning for udskolingseleverne i pavilloner iværksættes. Der skal i alt genhuses 14 klasser, heraf 3 specialklasser. Omkostningerne ved leje af 14 pavilloner til Præstelundskolen er for 12 måneder 3,5 mio. kr. Hvis lejeperioden går ud over 12 måneder, er omkostningerne 250.000 kr. ekstra pr. måned.

Før bestillingen kan sættes i værk, skal planen dog først godkendes i økonomi- og planudvalget og derefter af det samlede byråd, som mødes igen d. 24. april.

Længden af genhusningen afhænger af omfanget af renoveringen. En forventet tidsplan, oversigt over forventet omfang af renoveringen samt et forventet beløb på samlede udgifter fremlægges på det næste møde i børne- og undervisningsudvalget den 17. maj.

Udvalget benytter i øvrigt dagens møde til at aflægge et besøg på den skimmelsvampramte skole i Brande. Det oplyser udvalgets formand, Simon Vanggaard Nielsen (DF).

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019