Trafiksikre børn i Brande

Af: Anne-Marie Pedersen

I sidste uge kunne man torsdag formiddag møde en masse cyklister rundt i Brande´s bymidte. Det var i anledning af den årlige cyklistprøve, hvor alle de lokale skoler i postnummer 7330 deltog med deres 6. årgange.

Peder Gasbjerg, der er Færdselslærer på Dalgasskolen og mangeårig promotor for cykelprøven, fortæller at forløbet op til cykelprøven allerede starter for eleverne i starten af skoleåret. Der skal øves teori i færdselslære og selve ruten bliver gennemgået både over kort og i praksis ad flere omgange. Vi som lærere er ude at cykle ruten med eleverne og rigtig mange forældre øver også ruten flittigt med børnene.

Inden selve cyklistprøven skal eleverne også bestå en teoriprøve for at kunne deltage i prøven. På selve dagen får vi hjælp af Lars Lyhne (lokal politibetjent), som hjælper med at sende eleverne ud på den 5 kilometer lange cykelrute.   Rundt på ruten står klasselærerne fra de deltagende klasser, på udvalgte strategiske steder og vurderer og giver eleverne point for deres formåen i trafikken.

Når cykelløbet er slut, bliver pointene lagt sammen og til den vindene klasse er der, udover den store eftertragtede pokal, en tur i Brande Bowling center for hele klassen.

Det plejer at være en rigtig hyggelig dag, for både børn og voksne, smiler Peder Gasbjerg. Selv om vi selvfølgelig stiller krav til børnene igennem hele forløbet, så har jeg nu fornemmelsen af, at de syntes, det er en god dag. Selve formålet med dagen her og teoriprøven op til er jo at skabe nogle selvstændige børn, der kan klare sig selv i trafikken, slutter Peder Gasbjerg.

 

På billedet ses Peder Gasbjerg og Lars Lyhne der sørgede for at sende børnene sikkert ud på ruten. De skulle alle have cykelhjelm og trafikvest på. Foto Anne-Marie Pedersen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul