Fælles om Brande
Da jernbanerne blev nedlagt, og Brande ikke længere var en stor stationsby, blev remisen tom. Der var ikke længere behov for den. Remisen blev dog ikke revet ned, som så mange andre steder i landet - nej, remisen blev omdannet til et kulturcenter.
Da lejlighederne stod færdigbygget, og deres tomme husgavle vendte ud mod byen, valgte man at male på dem. De skulle ikke stå tomme - men skulle være med til at sætte farve på byen.
Det er sådan noget vi kan her i Brande. Når tingene går ned af bakke, ser vi branditter på de muligheder som udfolder sig - i stedet for at sidde passivt og kigge på. For Brande er mulighedernes by. Vi har et stærkt handels- og foreningsliv - og det har vi fordi, at vi har lokale ildsjæle, der ønsker at give noget tilbage til byen og fællesskabet.
Der går rigtig meget snak i byen om, at Brande bliver underprioriteret i kommunen - det mener jeg ikke. Men i alt for lang tid har vi branditter gået med den tanke, at alt styres fra rådhuset i Ikast, og at det er de politiske partiers skyld, at Brande bliver ’underprioriteret’ - den tanke skal vi slippe.
For mig handler det om, at det ikke ene og alene er kommunen, der skal prioritere Brande. Det skal vi branditter også - for det er os branditter der gør Brande til den by, som den er. Vi skal være bedre til at organisere os i fællesskaber og tage aktiv del i byen, og vi skal ikke vente på, at nogle andre tager beslutningen - for mulighederne skabes nu engang af os selv.
Derfor handler kommunalvalget også om, at vi får sendt nogen afsted fra Brande, der ser mulighederne, og som er parate til at være ”Fælles om Brande”. Selv er jeg sikker på, at alle branditter må være enig i, at Brande igen bør være repræsenteret i byrådet for Socialdemokratiet. Derfor kan jeg fuldt ud stå inde for, at vi bør sende Anne Ravn Bach og Henrik Christensen afsted. De to om nogen må siges at kæmpe for Brande!
Daniel Buur Christensen
Formand for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom Ikast-Brande
Tilføj kommentar