Nej tak til skræmmekampagne - ja tak til samarbejde og afskaffelse af forsvarsforbeholdet

Kasper Pauli Pedersen

Af Kasper Pauli Pedersen (S), viceborgmester i Ikast-Brande kommune

Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti hævder igen og igen, at en afskaffelse af forsvarsforbeholdet vil betyde, at vi risikerer oprettelsen af en EU-hær, og at EU kan sende danske soldater i krig udenom Folketinget. 

Det er bevidst vildledning, ja slet og ret er det faktisk en klokkeklar løgn, det er slået fast af alle eksperter på området, men altså devisen ser desværre ud til at være, at går den så går den og sandheden omgås ligeså lemfældigt som forvaltningen af EU støttekroner.

Jeg ser en mere og mere usikker verden, hvor antallet af autokratier og diktaturer er støt stigende; de værste har en våd drøm om at udfordre den verdensorden vi kender, ja Putin har sådan set meget håndgribeligt kastet sig ud i forsøget. Jeg tror desværre ikke, usikkerheden forsvinder - heller ikke selvom de heroiske ukrainere kyler Putin ud på røv og albuer.

Derfor handler mit ja til afskaffelse af forsvarsforbeholdet om magtpolitik; det lyder måske ikke rart, men magtpolitik er det, der sikrer tryghed og sikkerhed. Derfor bakker jeg op om det nationale kompromis om at øge bidraget til det danske forsvar og derfor skal vi selvfølgelig også have muligheden for at understøtte EU’s forsvarssamarbejde og aktioner i relation hertil.

Vi kan og skal ikke forvente, at USA kan eller vil agerer som verdens politibetjent i årene fremover og derfor skal vi løfte et større ansvar for vores egen sikkerhed og for en verdensorden, der hviler på vestlige og demokratiske værdier - et stærkere europæisk forsvarssamarbejde vil derfor også styrke NATO.

Det har vi muligheden for uden at afgive national suverænitet, hvis vi stemmer ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet den 1. juni. Deltagelse i konkrete opgaver og missioner vil nemlig stadig bero på et flertal i Folketinget - det er sådan det skal være.

Jeg stemmer ja til at afskaffe forsvarsforbeholdet den 1. juni og anbefaler dig at gøre det samme. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce
Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022