Nej tak til forsøgsvindmølle ved Sandfeld!

Brandebladet.dk oplyste den 4. juni 2021, at Siemens Gamesa i samarbejde med Uhre Windpower nu lægger op til at flytte en 197 meter høj 7MW-forsøgsvindmølle fra testcenteret i Østerild til Sandfeld vest for Brande. Årsagen er pladsmangel i Østerild.

Men hvorfor dog spolere den skønne og fredelige natur imellem Engebækvej og Julsgårdvej ved Sandfeld med en næsten 200 meter høj vindmølle? Området er jo ikke engang udlagt til vindmølleområde i kommuneplanen! Men det er nok ikke noget problem for Ikast-Brande Kommune, der sikkert uden tøven ændrer kommuneplanen for at tækkes vindmølleindustrien.

Det er desuden fuldstændig grotesk at placere en 197 meter høj forsøgsvindmølle kun 1,2 km fra Herning kommunes største uforstyrrede landskab!

Siemens Gamesa og Ikast-Brande Kommune kunne passende bruge dette enorme teknologiske vidunder af en roterende reklamesøjle til at markedsføre Brande som ”byen hvor vindmøller udvikles og bygges”. Placer dog forsøgsvindmøllen ved Siemens Gamesas bygninger langs motorvejen, hvor alle, også Simens Gamesas kunder, kan nyde synet af den, når de kører forbi Brande.

Simens Gamesas forsøg-afdeling kan desuden spare rigtig mange penge og mandetimer, når de ikke skal køre mandskab og komponenter den lange vej til og fra Sandfeld. Infrastrukturen i området ved Simens Gamesa er også langt bedre end på Julsgårdvej ved Sandfeld. Det må da også være praktisk, at møllen kan overvåges direkte fra forsøgsafdelingens vinduer.

Motorvejen og de mange industrivirksomheder har i forvejen spoleret roen og freden i området ved Siemens Gamesas bygninger. Alene larmen fra motorvejen vil uden tvivl overdøve støjen fra forsøgsvindmøllen.

En anden af byens store erhvervsvirksomheder havde ingen problemer med at få godkendt en 300 meter høj skyskraber i samme område, så forsøgsvindmøllens højde på 197 meter burde ikke være et problem.

Lige sydøst for Brande står der i forvejen 10 vindmøller, så placeringen af en enkelt mølle mere langs motorvejen burde vel heller ikke være et problem.

 

Carsten Hansen,

Blåkærvej 6, Karstoft

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis