Nærpolitistationer bringer trygheden tættere på - det er dejligt at se

Anne Paulin

af Anne Paulin, Folketingsmedlem for Socialdemokratiet Vestjyllands Storkreds

En af de fede ting ved at være folketingspolitiker er at se, at det man laver inde på Christiansborg også gør en forskel lokalt, hvor man er valgt.

Sådan er det i høj grad med den politiaftale, som et bredt folketingsflertal - bortset fra Venstre og Liberal Alliance - indgik i 2020.

Her var et af aftalepunkterne at etablere en række nærpolitistationer rundt omkring i landet, så politiet i højere grad kan være til stede uden for de største byer og rykke hurtigere ud.

Forleden var jeg og justitsminister Nick Hækkerup (S) taget til Brande, hvor vi var med til at åbne en af de 20 nye nærpolitistationer.   

Det skabte glæde lokalt, og jeg er overbevist om, at Brande-borgerne bliver glad for at have en politistation i nærområdet.

Mit indtryk er, at mange mennesker i Midt- og Vestjylland har haft en følelse af, at et ellers super kompetent politivæsen var kommet lidt for langt væk. At man savnede en synlighed i lokalområdet.  

Men det laver vi heldigvis om på nu. Som en lokal politimand sagde ved åbningen af stationen, så handler det også om at sætte ind, før der overhovedet opstår kriminalitet. Med andre ord, så hjælper nærpolitistationerne de lokale betjente med at være på forkant, så man måske endda også præventivt kan forhindre kriminalitet.

I Ikast har den lokale politistation også fået flere muskler i form af flere betjente og længere åbningstider. Det er ligeledes godt, og gør, at vi nu har et styrket lokalpoliti i området. 

En positiv ting er mere nærpoliti. En anden positiv ting er den overordnede politiske tanke om mindre centralisering, som Socialdemokratiet er forkæmper for. Politiaftalen lever op til visionen om at skabe et mere balanceret Danmark, hvor man kan arbejde, leve og bo, trygt og godt - uanset postnummer. Det vil Socialdemokratiet og jeg fortsætte med at kæmpe for. 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022