To mulige underværker på vej i Brande

Både Dok Arends og Urban Street Zone håber på at komme i betragtning til økonomisk støtte fra Realdania.

Allerede inden en arbejdsgruppe bestående af Dina Blomstrand, Anja Norn, Ilse Christensen og byrådsmedlem Lotte Stoltenborg 1. oktober 2018 overtog nøglerne til det gamle sygehus og påbegyndte transformationen til Dok Arends, præsenterede kvartetten, som i 2019 blev udnævnt til ”Årets branditter”, planerne om at indrette en del af stueetagen til ”Brandes dagligstue”.

Nu forsøger gruppen ligesom street sport-foreningen Urban Street Zone at opnå støtte fra Realdania som et af Danmarks ”underværker”.

Underværker er en kampagne, som støtter frivillige projekter i det byggede miljø, så de kan blive til virkelighed.

Det er Realdania som står bag kampagnen, der løber frem til 2023 og omfatter tre ansøgningsrunder og en samlet pulje på 42 mio. kr. Fra 2014 til nu har næsten 300 projekter opnået støtte. Sidste frist for at nå med i denne ansøgningsrunde er tirsdag d. 20. april kl. 12.

Urban Street Zone har ansøgt om 302.500 kr. ud af et samlet budget på 550.000 kr., mens Dok Arends har søgt Realdania om 1 mio. kr. svarende til halvdelen af det samlede budget til indretning af ”Brandes dagligstue”.

Læs mere om de to projekter i næste uges udgave af Brande Bladet eller på www.undervaerker.dk, hvor man også kan tilkendegive sin støtte til projekterne ved at stemme på dem.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020