Motion for hjerne og hjerte

Årets nytårsmarcher i Bording og Brande handler ikke bare om at sætte det ene ben foran det andet, siger hjerteforeningens lokalformand, Leif Haagensen.

At gå tur handler ikke bare om at sætte den ene fod foran den anden. Det handler også om at opnå ro og at fylde sit liv op med kvaliteter – noget, som de fleste af os savner i hverdagen. Det siger formanden for Hjerteforeningen Ikast-Brande, Leif Haagensen, forud for de efterhånden traditionelle nytårsmarcher kl. 11.00 i Bording og Brande på årets første dag i 2020.

Leif Haagensen tilføjer, at det er mindst lige så vigtigt, at gåture gør glad. Det er ikke bare en følelse, for der findes faktisk en videnskabelig forklaring på, hvorfor man kan gå sig sundhed og glæde til. Udover at en halv times gåtur fem gange om ugen kan forlænge livet med tre til fem år, så forbedrer gåturen også hukommelsen, beskytter mod hjerte-kar-sygdomme, demens og hjerneblødning samt flere former for kræftsygdomme og type 2-diabetes.

Nytårsmarcherne er for alle, og har man ikke været med før, er det en god mulighed for at begynde at realisere nytårsforsætterne om at få det lidt bedre i hverdagen. Måske kan man også ved at troppe op også få lyst til at ”gå lidt videre” og tilmelde sig hjerteforeningens ugentlige hjerte-motionsarrangementer.

Det er gratis at deltage i nytårsmarchen, og der bydes på en forfriskning undervejs. I Brande mødes man på P-pladsen ved telefonhuset på Ågade. Alle kan være med på turen, som foregår på jævne stier og veje. Bl.a. går turen igennem anlægget Ørbæklund. Nytårsmarcherne foregår i ens eget tempo. Det gælder ikke om at vinde, og hvor langt man vil gå, er op til en selv. Man skal bare huske at klæde sig passende på efter vejret, slutter Leif Haagensen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 26 feb.

  Foredrag: En kulturrejse langs den jyske vestkyst

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Foreningen Norden og ÆldreSagen (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Mødelokale 2, Brande Hallerne
  Arrangør: Foreningen Brande Fitness (Se annonce uge 7)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: SEJ Biler, Bredgade 32, Nørre Snede
  Arrangør: Venstres Vælgerforening i Ikast-Brande (Se FOCUS uge 4)

 • 27 feb.

  Generalforsamling

  Sted: Uhre Gamle Købmandsgaard
  Arrangør: Uhre Vandværk A.M.B.A. (Se annonce i Brande Bladet uge 7)

 • 28 feb.

  Fredagscafe - Samvær, sang og fortælling

  Sted: Sognegården, Storegade 10, Brande
  Arrangør: Anne Dolmer/Menighedsrådet Brande Kirke (Se annonce uge 8)

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019