Mere sund fornuft i kontrol af virksomhederne – tak!

Mads Graves

Af adm. direktør Mads Graves, Arbejdsgiverne

Tak til Datatilsynet for at udvise sund fornuft med kontrolplanen for første halvår 2019. Her skal virksomheder og organisationer undersøges for, om de lever op til EU’s krav om opbevaring og administration af personfølsomme oplysninger.

Fokus er lagt på de store i dansk erhvervsliv – baseret på en risikovurdering. Tilsynschef Jesper Husmer Vang fra Datatilsynet oplyser, at han får ”mere smæk for skillingerne” ved at gå efter de store i dansk erhvervsliv end de små mestre. Tak for det. De mindre virksomheder skal også følge reglerne, men de ligger ikke inde med ret mange følsomme data.

Man kunne ønske, at Erhvervsstyrelsen havde lagt lige så meget omtanke i sin indsats omkring hvidvaskloven. En af styrelsens indsatser drejer sig om at sikre sig viden om de reelle ejere i alle danske selskaber. Det kan være fornuftigt nok, men en benhård kontrolaktion har sendt 7.000 virksomheder til tvangsopløsning – herunder flere af vore medlemmer i Arbejdsgiverne, der er smede, vvs’er eller beslagsmede, der skoer heste.

Vore medlemmer har ikke brudt regler og love som storbankerne - og vasket penge hvide. Mange er en-mandsvirksomheder, hvis forbrydelser består i at være for langsomme eller fejle i registreringen i styrelsens systemer. Prisen har været høj: En tur i Skifteretten med store udgifter til likvidator og revisorer til følge, tabt omsætning – og ondt i stoltheden for vore stolte virksomhedsejere.

Kære Erhvervsstyrelse. Kunne vi ikke få lidt sund fornuft i kontrolarbejdet fremover, som vi ser det udført eksempelvis hos Datatilsynet?

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen