MD Smede fik udvalgsbesøg

EVB-udvalget ses her sammen med værkfører Søren Prøhl (nr. 3 fra venstre) og interim manager Frank Nielsen (bagest t.h.).

I forbindelse med udvalgsmødet i januar var Ikast-Brande Kommunes Erhverv, vækst og bosætningsudvalg (EVB-udvalget) på besøg hos MD Smede i Gludsted.

MD Smede blev grundlagt i 2010 af Mads Danielsen og fungerer som underleverandør og reparationsværksted for industrien, primært vindmølleindustrien.

Allerede 2012 udviklede MD Smede egne specialmaskiner til optræk i rustfri og automatiserede svejserundborde. Nye kunder kom til, hvilket gjorde, at produktionen i 2013 blev omlagt til udelukkende rustfri bearbejdning og svejsning.

Ordretilgangen er steget år for år, hvilket har betydet, at MD Smede har måttet udvide faciliteterne i Gludsted. I 2018 blev et nyt byggeri taget i brug. Virksomheden har i dag 22 ansatte i Gludsted.

Væksten har også betydet, at MD Smede i 2018 modtog Børsens gazellepris.

En af virksomhedens største udfordring er mangel på svejsere. Det er en af årsagerne til, at MD Smede har åbnet en afdeling i Polen. Her er der i dag 7 medarbejdere, som står for 10-15 % af virksomhedens samlede produktion.

Virksomheden er godkendt som praktiksted til virksomhedspraktik og tager også gerne erhvervspraktikanter

- Vi stiller høje krav til vores medarbejdere. Kvaliteten af vores produkter skal være i top. Vi har svært ved at få fat i svejsere. Derfor er vi glade for at være virksomhedspraktiksted, ligesom vi gerne vil have erhvervspraktikanter, så de unge får mulighed for at snuse til arbejdet, inden de vælger uddannelse, fortæller værkfører Søren Prøhl.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019