Massiv politisk opbakning til ny midtjysk motorvej

Erhvervsliv og Hærvejskomitéen peger på behov for hurtig politisk beslutning, når nye analyser fra Vejdirektoratet er klar.

Hele 31 borgmestre fra det meste af Jylland, heriblandt Ikast-Brande Kommunes borgmester Ib Lauritsen (V), retter nu en stærk appel til kollegerne på Christiansborg om politisk beslutning for en ny, midtjysk motorvej. Ønsket fra de mange borgmestre er en fremtidssikret løsning, der kan sikre mere stabil infrastruktur i kombination med udvidelser på motorvej E45.

- Enigheden er meget markant. Det understreger, at det er en sag med bred opbakning og til gavn for hele landet, siger formand for Hærvejskomitéen, fhv. MF Poul Andersen, som fremlagde den fælles appel på komitéens generalforsamling i dag.

Også landspolitisk har ny midtjysk motorvej bred opbakning, efter at flere analyser fra Vejdirektoratet har dokumenteret stort behov og en meget høj samfundsforrentning.

- Der har gennem flere år været et efterslæb i investeringer i vejnettet, og alle data viser, at E45 er ved at sande helt til. Her skal ske udvidelser, og anlægsarbejdet for parallelmotorvejen skal sættes i gang snarest muligt for at undgå trafikalt kaos på Vejle Fjord-broen, siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

Folketingsmedlem Jesper Petersen, der bl.a. er skatteordfører for Socialdemokratiet og valgt i Sydjyllands Storkreds, deltog i en paneldebat på generalforsamlingen.

- En ny midtjysk motorvej vil være et vigtigt bidrag til udvikling og fremgang – derfor er den kommunale opbakning jo også så stor. Jeg vil arbejde for, at projektet står højt på listen, når der skal prioriteres i en forhåbentlig ny langsigtet plan for investeringer i infrastrukturen i Danmark. Og jo før vi træffer beslutninger, jo før vil man kunne imødekomme den helt forståelige usikkerhed, der er blandt borgere langs de mulige linieføringer, siger det socialdemokratiske folketingsmedlem.

Vejdirektoratets VVM- og forundersøgelse præsenteres medio 2019, og derefter har vi et meget solidt grundlag for den politiske beslutning, påpeger Hærvejskomitéen.

Kommentarer

Vil gerne se forslag til ny linjeføring af den ny hærvejsmotovejen 

Tilføj kommentar

Bannerannonce Greentel Telekæden i Brande

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

 • 22 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 23 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 27 jul.

  Sommerfest

  Sted: Troens Ord, Højmarksvej 22
  Arrangør: Troens Ord

 • 30 jul.

  Bankospil

  Sted: Brandlundparken, Brande
  Arrangør: Brande Pensionist- og Efterlønsforening

 • 03 aug.

  Pileflettekursus Brande Havekreds og Brande Flettekreds

  Sted: Den Gamle Købmandsgård Uhre
  Arrangør: Brande Havekreds og Brande Flettekreds

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen