Maskerne revet af politikerne

Når man læser Lotte Stoltenborg, byrådsmedlem for Fælleslisten, og Kirsten York Helms, byrådsmedlem for Det Konservative Folkepartis, indlæg i Brande Bladet er det svært at se, hvad de mener. De taler med to tunger.

På den ene side har strukturplanen spillet fallit. Man skulle have informeret borgerne løbende, så de i ”praksis” kunne indse, at projektudviklers økonomi ikke kunne hænge sammen, hvis intentionerne i strukturplanen blev gennemført. Og derfor mener de, at den fremlagte lokalplan skal gennemføres med ”eventuelle justeringer”. At strukturplanen fandtes, kan BM Invest ikke være uvidende om, og de har åbenbart købt grunden for dyrt.

På den anden side ønsker man en dialog med vælgerne, som mener, at lokalplanen ligger milevidt fra hensigten i strukturplanen. Hvis man virkelig ønsker en dialog, er den eneste mulighed, damerne har, at forkaste lokalplansforslaget. For hvis det først er vedtaget, kan BM Invest gøre, som det passer dem.

Politikerne har nogle forslag til, hvordan lokalplanen kan tilrettes.

1) ”Beplantning får et skovlignende udtryk.” Hvordan vejtræer skal komme til at ligne en skov må stå hen i det uvisse. Der er ikke meget skov over træerne på Storegade i Brande.

2) ”At afskærmningen mod heden bliver sikret.” Nu er noget af afskærmningen jo allerede fældet af BM Invest. Og der går vedvarende rygter om, at BM Invest ønsker at erhverve området op mod heden, som så skal udlægges til græsning for rideskolen. Så er afskærmningen helt væk.

3) ”At der bliver genskabt en vandre- og cykelsti som erstatning for den nedlagte Nedergaards-sti op mod heden.” Der kan jo ikke være tvivl om, at vejen skal genetableres. Det er tinglyst vej til Nordlundvej nr. 61.

At den offentlige debat har været ”en ulykkelig sag”, er en helt forkert opfattelse af situationen. Debatten har med al tydelighed afsløret, at politikernes floromvundne fremlæggelse af strukturplanen intet havde med virkeligheden (”praksis”) at gøre. Udgiften til udarbejdelsen har været penge ud af vinduet.

Borgerne i Brande har smidt facaderne og revet maskerne af politikerne og vist, at festlighederne omkring vedtagelsen af strukturplanen kun var blår og blændværk. Hvem sagde politikerlede?

Jeg er helt sikker på, at borgerne i Brande er klar til at indgå i en dialog om udviklingen i Brande Syd, hvis I som politikere tør stå ved jeres ”visioner/drømme”, som I havde for kun 2 år siden.

 

Jørn Berggreen

Nordlundvej 63

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023