Lyver Siemens Gamesa for Ikast-Brande Byråd?

Jeg er ikke begejstret for at beskylde nogen for at lyve, men det var faktisk den første tanke, jeg fik, da jeg læste en nyhed på www.windenergy.dtu.dk med overskriften ”Ledige standpladser til vindmølleprototyper på Testcenter Østerild”. Nyheden kommer fra DTU Vindenergi, der lejer standpladserne ud, så jeg går stærkt ud fra, at nyheden må være rigtig.

Det er overraskende at læse om de ledige pladser i Østerild, fordi Siemens Gamesa bruger "pladsmangel i Østerild" som begrundelse for at ville flytte en 197 meter høj testvindmølle fra Østerild til et fredeligt naturområde ved Sandfeld i Ikast-Brande Kommune.

D. 21. juni 2021 sagde Ikast-Brande Byråd ”ja” til at gå i gang med at lave udkast til kommuneplantillæg osv. i forbindelse med flytningen af testvindmøllen fra Østerild til Sandfeld. I dagsordenen til byrådsmødet står der bl.a. følgende i sagsfremstillingen vedr. testvindmøllen: ”Siemens Gamesa er pga. pladsmangel i Østerild nødt til at tage vindmøllen ned, men er stadig interesseret i at beholde vindmøllen som testmølle, som de blandt andet kan bruge til test af nye komponenter og features”.

Var byrådets beslutningsgrundlag forkert?

Jeg har selvfølgelig skrevet en mail til Siemens Gamesa og fortalt dem den glædelige nyhed.

Siemens Gamesa slipper for at flytte møllen fra Østerild, og vi slipper for at få spoleret vores fredelige natur i Sandfeld. En rigtig win-win situation.  Eller en vind-vind situation, som man vel siger i Ikast-Brande Kommune, hvor alt, hvad der lugter af vindmøller, åbenbart er en hellig ko.  

Siemens Gamesa har desværre ikke svaret mig endnu. Det bekymrer mig lidt, da ansøgningsfristen til de ledige pladser i Østerild allerede er d. 12. juli. Der er jo ingen grund til, at Ikast-Brande Kommunes administration bruger skattekroner på at hjælpe Siemens Gamesa med at smadre et fredeligt naturområde. Især ikke hvis der bare er sket en misforståelse mht. pladsmangel i Østerild.

Jeg håber, at Ikast-Brande Kommune har tid til at forklare, om der er sket en misforståelse i forbindelse med sagsfremstillingen til Ikast-Brande Byråd.

Er der virkelig pladsmangel i Østerild, som Siemens Gamesa påstår? Eller husker DTU Vindenergi forkert, når de siger, at de har ledige standpladser i Østerild?

Er "pladsmangel" bare en fesen undskyldning fra Siemens Gamesa for at liste en 197 meter høj testvindmølle ind i et fredeligt naturområde (som byrådet selv har erklæret uegnet til vindmøller i 2014)?

 

Marianne Nielsen

Blåkærvej 6

Karstoft

Kommentarer

Uden at være 100% sikker så mener jeg at Siemens Gamesa ejer 2 standpladser i forvejen, og derfor er de ikke med i første budrunde på de nye pladser.. Da man gerne ser at der også kommer andre spillere på banen i Østerild end blot Siemens Gamesa og Vestas.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul