Nu starter broarbejdet på Hyvildvej

Som man kunne læse på forsiden af Brande Bladet i slutningen af november sidste år, er broen over Brande Å ved Hyvildvej blevet undersøgt, og det er konstateret, at broen har nogle skader, der kræver etablering af en ny bro.
Fornyelse af broen gør, at lednings- og kabelføringer i og ved broen skal flyttes enten midlertidigt eller permanent.
Derfor påbegynder Ikast-Brande Spildevand omlægninger af kloakledningen i vejene i uge 24 og frem til og med uge 28, oplyser ingeniør Birgit Schou Hansen fra Ikast-Brande Kommune.
Der vil blive etableret nye kloakledninger i Strømmen, som vil blive udført som boringer. Derfor vil der blive en opgravning midt i krydset Hyvildvej/Strømmen/Bjerglide, hvorfra der bores under Strømmen. Midt i Strømmen vil der blive en udgravning, hvor borehovedet modtages og kloakrørene trækkes gennem hullet herfra. Dette arbejde udføres i ugerne 24-26.
Næste step er, at der bores fra hullet i Strømmen under Brande Å til kloakledningen, der ligger i Centerstien.
Når kloakledningen er etableret fra Bjerglide til Strømmen, vil der blive gravet kloakledninger ned i selve Hyvildvej fra Bjerglide mod broen. Dette arbejde udføres i uge 25 til og med uge 28.
Det vil sige, at Strømmen, Hyvildvej og Bjerglide vil være spærret for gennemkørsel i ugerne 24 til og med uge 28 samtidig med det igangværende broarbejde på Brandlundvej.
Fra Bjerglide vil der blive åbnet for færdsel med almindelige personbiler på cykelstien til Vejlevej.
- Det skal pointeres, at der vil være forkørselsret for bilister, der kommer fra Vejlevej, understreger Birgit Schou Hansen.
Cyklister og fodgængere henvises til Aakjærs Allé.
I starten af august startes arbejdet med fornyelse af selve broen. Hyvildvej forventes at være spærret for gennemkørsel ved broen fra starten af august til og medio oktober.
I perioden august til medio oktober forventer Ikast-Brande Kommunes vandløbsgruppe at uddybe og oprense Brande Å som en del af opfølgningen på klimatilpasningsplanen.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen