List ind på Den gamle Listefabrik

Asger og Axel Månsson på trappen til de øverste 6 af de i alt 12 splinternye hotellejligheder.

Engang var her møbelfabrik. Siden har der været listefabrik i ejendommen, den var arnestedet for Södahl Design, og Troens Ord har også anvendt bygningerne, som de seneste mange år gradvist er kommet til at se mere og mere triste ud.

- Nu går det ikke længere, erkendte bygningens nuværende ejer, Axel Månsson, som i slutningen af 2018 tog fat på en omfattende renovering af ejendommen på N. I. Møllers Plads. Grunden til, at det blev en renovering og ikke en total nedrivning var, at den bageste ydermur står i skel, og hvis man valgte at nedrive bygningen fuldstændig, ville den skulle opføres 2½ meter fra skel, eftersom der i så fald ville være tale om et nybyggeri.

Udover bagvæggen overlevede de to endegavle – alt andet er nyt. Og så ikke helt alligevel: Langt henad vejen er der benyttet genbrugsmaterialer til renoveringen, bl.a. har murstenene fået deres ”andet liv”, og de giver samtidig bygningen en egen autentisk stil. Det har ikke gjort byggeriet billigere, men mere bæredygtigt, oplyser Axel Månsson og hans søn, Asger, der er blevet udnævnt til direktør for driften af de 12 hotellejligheder, der er tale om.

”List Inn” bliver navnet på lejlighedshotellet, hvilket først og fremmest skyldes bygningens fortid som listefabrik.

Læs mere om byggeriet i Brande Bladet onsdag.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Pandbo Bjælkehuse banner

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019