Lad os hjælpe vore børn og unge med at tilegne sig gode, sunde bevægelsesvaner

Kirsten Hoffmann

Af Kirsten Hoffmann, byrådskandidat for Socialdemokratiet

Det er bare ikke godt nok, når vi må konstatere, at vore børn ifølge WHO har europæisk bundrekord i fysisk aktivitet, og kun 26 % af de 11-15-årige lever op til Sundhedsstyrelsens anbefalinger om at være fysisk aktiv mindst 60 minutter dagligt. Det er jo ikke en nyhed, at al bevægelse gavner vor fysiske og mentale sundhed og trivsel.

Men hvorfor er vi så ikke kommet længere? – Det er jo for sølle, når vi ved, at vi alle har et stort ansvar for at hjælpe vore børn og unge til et sundere og mere aktivt liv. Alt for mange børn og unge har et stillesiddende liv, både hjemme og i skolen.

Sundhedsstyrelsen peger på, at cykling er en god måde at få mere bevægelse ind i børn og unges liv. Det styrker motorikken samt øger indlæringen. Så den daglige cykeltur til skolen er en win-win for vore børn og unge, da det ikke kun hjælper dem med at tilegne sig gode bevægelsesvaner, men også styrker indlæringen og det almene velvære.

Derfor vil vi socialdemokrater arbejde for, at vi får sat flere midler af til anlæggelse af cykelstier, således at vore børn og unge kan cykle trafiksikkert til og fra skole og til andre aktiviteter, så de ikke skal køres til og fra hverdagsaktiviteter. Det er en stor anlægsopgave, som vi her lægger op til, men det er den bedste investering til, at vi hjælper vore børn og unge og os selv til at få gode og sunde vaner, som har livslang betydning. Og så kan vi indkassere en ekstra gevinst, nemlig, at det gavner vort miljø. Så lad os komme i gang!

 

 

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Telekæden Brande

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2022