Kunst i gaden

"Sirenens svanesang" er titlen på Brandes nyeste gavlmaleri, der blev afsløret som markering af åbningen af den 4. internationale street art festival i Brande.

Det er det tysk/polske kunstnerpar Marion Ruthardt og Gregor Wosik der har malet værket på gavlen ved Sportmaster som en kommentar til udviklingen i havmiljøet.

- Man står på havets bund og kigger op mod solen i kip. Ved siden af ligger et forlist vikingeskib, og havfruen er viklet ind i fiskenet, forklarede Henrik Kraglund, der også kunne oplyse, at den store gople (brandmand) midt i motivet var blevet tilføjet, efter parret havde været en tur ved Vesterhavet.

Selv havde kunstnerparret ikke så meget at sige - de havde ladet penslerne tale. Marion Ruthardt erklærede sig dog tilfreds med resultatet, inden hun gav mikrofonen videre til Gregor Wosik, der forklarede, at gavlmaleriet - som i øvrigt er placeret få meter fra "Alice i Eventyrland", der blev malet i 2016 - gerne må mane til lidt eftertanke, når man kigger på det i forbifarten.

Se flere billeder fra åbningen af årets street art festival, som med kunstnere fra ikke færre end 9 forskellige lande på 3 kontinenter spænder bredere rent geografisk end nogensinde, her.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Læs BrandeBogen

Brande Jul 2019