Koncert vil få folk i forårshumør

Af Villy Guldbrand Jensen

 

Når Brande Amatør Orkester, Brande-Swing-Singers og Lyng-hede-koret torsdag den 4. april træder op på scenen i Remisen i Brande er der garanti for at folk kommer i forårshumør.

Med hjælp fra de tre solister Jeanett Hollænder Larsen, Børge Toft og Sebastian Glud Østergaard og elever og musikere fra Ikast-Brande Musikskole er der lagt op til en forrygende aften hvor populær musikken er i højsædet.

- Vi har igen i år sammensat et program med populære numre som folk kender, fortæller Jan Glud Østergård, der er dirigent og manden bag det repertoire der er sat sammen til aftenen.

Vi har valgt at fremføre ørehængere og kendte numre for at sænke aldersgennemsnittet på tilhørerne, og det gav pote sidste år, da vi første gang valgte netop det repertoire, fortsætter Jan Glud Østergård, der i år sammen med musikere og de tre kor vil give deres fortolkninger af f.eks. Hey Jude med The Beatles, Wee are the world af Michael Jackson, to lys på et bord med Otto Brandenburg, a whitersade of pale med Procel Harum og mange af de andre populære kunstnere gennem tiden, f.eks. Neil Sedaka, Peter, Paul og Mary, Sebastian, Shubidua og mange flere og som afslutning på koncerten spilles Hymne to Freedom af Oscar Peterson.

 

Unge solister

Sidste år succes gentages

Sidste år fik Spirrevipperne i form af Astrid Hyldgaard Saaeby, Johanne Hyldgaard Saaeby og Sofie Knud Jepsen stor succes som solister ved koncerten, og i år har man planer om at gentage succesen med 3 nye elever fra musikskolen – alle i alderen 11 til 12 år.

Som noget yt har man også inviteret Lyng-hede-koret med til koncerten.

Et kor som Jan Glud Østergård var med til at starte i Uhre tilbage i 1979, og som har eksisteret lige siden med forskellige korledere.

Nu skal de så genforenes med deres første korleder i Remisen torsdag den 4. april.

- Sidste år var vi tæt på udsolgt – det håber vi sker i år, lyder det fra en optimistisk dirigent, der gerne ser samtlige 230 pladser besat.

Til gengæld vil han love publikum at de får en stor musikalsk oplevelser og at de vil gå nynnende hjem fra koncerten.

 

 

Foto øverst: Sebastian Glud Østergaard er igen i år vokalsolist. I baggrunden ses hans far Jan Glud Østergaard med taktstokken. Foto Arne Mariager.

 

Foto nederst: Astid Hyldgaard Saaby, Sofie Knud Jepsen og Johanne Hyldgaard Saaby høstede stort bifald for deres optræden ved koncerten i 2023. Foto Arne Mariager.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul