Kommunalt krav om coronapas indført i to omgange

Flemming Storgaard

Indtil nu har kravet om, at kommunens ansatte skal kunne fremvise et gyldigt coronapas, ikke medført problemer, oplyser kommunaldirektør Flemming Storgaard (bill.).

På sit sidste møde i 2021 besluttede det borgerlige flertal i Økonomi- og planudvalget af bemyndige kommunaldirektør Flemming Storgaard til at kræve coronapas af kommunens ansatte, en mulighed kommunaldirektøren efterfølgende har valgt at benytte sig af i to omgange.

Umiddelbart før jul indførte Flemming Storgaard således krav om coronapas for alle ansatte på kommunens plejecentre og bosteder – de steder, hvor pårørende til beboerne også skulle være i besiddelse af et gyldigt coronapas – og 4. januar blev kravet om coronapas udvidet til at omfatte resten af kommunens ansatte.

- Begge gange skete det efter drøftelser i de kommunale samarbejdsfora (MED-udvalget) og sundhedskrisestaben, oplyser Flemming Storgaard.

De to socialdemokratiske medlemmer af det daværende Økonomi- og planudvalg, Kasper Pauli Pedersen og Inge Dinis, ønskede i modsætning til resten af udvalget at gøre det til et ufravigeligt krav med omgående virkning, så længe Covid-19 har status af samfundskritisk sygdom, men det fik altså ikke den store betydning i praksis, at flertallet besluttede noget andet.

I forbindelse med bemyndigelsen til kommunaldirektøren blev det samtidig præciseret, at ansatte uden gyldigt coronapas ville kunne pålægges at tage en kviktest – i arbejdstiden – og at det kunne få ansættelsesretlige konsekvenser for den enkelte, hvis man modsatte sig de kommunale retningslinjer.

Ifølge kommunaldirektøren har det indtil videre ikke medført problemer, der ikke har kunnet løses lokalt.

Kravet om coronapas for de kommunalt ansatte gælder foreløbig indtil de nuværende restriktioner udløber 31. januar.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul