Kommentarer og spørgsmål til belysning af emner vedrørende kommunens planer om opstilling af vindmøllerne i Kratlund

Tillad mig at spørge om I politikere går ind for ejendomsrettens ukrænkelighed?

Hvis ja, hvori beståre det rimelige i, at det er os naboer til vindmøller, der skal betale for den grønne omstilling? Nuværende regler for erstatning ved opsætning af vindmøller krænker os borgeres rettigheder, når vi ikke kompenseres rimeligt.

Vi naboer skal leve med udsigten til vindmøllerne, skyggekast, støj, en masse blinkende røde lys om aftenen og natten, faldende ejendomsværdier, usælgelige ejendomme, voldsomt store tab ved salg af vore ejendomme, større risiko for skolelukning pga. færre beboere i området osv.

Urealistiske og forældede ejendomsvurderinger i landområder er medvirkende til røveri af almindelige borgeres ejendom. En erstatning på 15 % af en totalt forældet ejendomsvurdering er bare slet ikke godt nok.

Jeg er IKKE imod den grønne omstilling - eller vindmøller som sådan - vil bare behandles ordentligt.

Ved I politikere og borgere at: når der opstilles vindmøller tæt på, så bliver ejendomme til "risikoejendomme". Det betyder ved salg, at højst 60 % kan lånes af kreditforeninger. Resten – 40 % - skal lånes i en bank. Flere banker siger blankt nej. (måske alle?)  Dette er lig med til dels usælgelige ejendomme - eller salg med voldsomme tab, fordi næsten ingen kan købe (for hvem har sparet 40 % op på forhånd – ingen!!).

Derfor politikere: skaf os retfærdighed og rimelighed – hvem skal ellers gøre det? Hvem kan eller gøre det?

Hvis vi ender med ikke at kunne holde ud at bo op og ned ad vindmøllerne, så bør vi have retten til at kunne sælge vores ejendomme uden et kæmpe tab og flytte et andet sted hen. Det kan vel kun være ret og rimeligt. Den grønne omstilling skal vel bæres af os alle i fællesskab - og ikke bare nogle få!!

Skriver i håb om, at retfærdighed og hæderlighed ikke kun er meningsløse normer for jer politikere!

Lige et tillægsspørgsmål:

Hvorfor skal kommunekasserne tjene på at sige ja til vindmøller, mens det er os private, der skal betale? Det burde da først og fremmest være os naboer, der skal kompenseres rimeligt, før kommunen skal have penge i kassen. 9 vindmøller i Skærlund giver kommunekassen 3.600.000 kr.  Man fristes til at kalde det lovliggjort (statsgodkendt) bestikkelse!!

Kom nu politikere: Brug jeres magt til at øve retfærdighed, og IKKE til at tryne eller tyrannisere os borgere. Vis at I vil skaffe os rimelighed i stedet for bare at lukke øjnene. Hvis I siger ja til vindmøllerne, så bør I også sige ja til, at I vil skaffe os vores ret!!

Skaf os rimelige erstatninger, rimelige låneregler (statsgaranteret lån på 40 % til nye købere) samt større afstand til vindmøller, der bliver større og større.

 

Med venlig hilsen

Ester Højgård Jensen

Kratlundvej 19

Brande

Kommentarer

Hvor har du dog bare ret... Desværre mange mennesker indrettet sådan, at hvis det ikke er dem selv eller deres nærmeste det går ud over, så nægter de at forstå og anerkende problemet. Langt de fleste af de byrådsmedlemmer der vil beslutte hvor der skal placeres vindmøller og solceller i Ikast Brande kommune, bor sjovt nok selv inde i byen eller i den anden ende af kommunen. De få byrådsmedlemmer der bor i det berørte område, og som tidligere talte imod de mange møllprojekter omkring Blåhøj, er blevet underligt tavse ?! Har de fået mundkurv på...? Det tror jeg.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS
Arne Danielsen bannerannonce

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023