Knebent flertal fastholder nej

To gange har et knebent flertal i Erhvervs-, vækst og bosætningudvalget sagt nej til at forhøje Ikast-Brande Kommunes bidrag til turistsamarbejdet med nabokommunen Herning med 250.000 kr., og tirsdag blev udfaldet det samme, da spørgsmålet var på dagsordenen i Økonomi- og planudvalget.

Her stemte Bo Sand Kristensen (DF), Henrik Kraglund (FL) og udvalgets to socialdemokrater, Inge Dinis og Kasper Pauli Pedersen, imod forhøjelsen, mens borgmester Ib Lauritsen (V), hans partifælle, Palle Høj, og de konservatives gruppeformand, Annette Mosegaard (der også er formand for EVB-udvalget, som turismen henhører under), stemte for.

Dermed er sagen imidlertid ikke slut: På mindretallets foranledning skal sagen også behandles i byrådet, som mødes på mandag, og her tegner der sig et lige så spinkelt flertal for forslaget - hvis partidisciplinen vel og mærke følges. Til sammen råder Venstre og Konservative nemlig over 12 pladser i byrådet, mens Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Fælleslisten samlet set kan mønstre 11 byrådsmedlemmer.

Bliver forslaget vedtaget, betyder det en forhøjelse af Ikast-Brande Kommunes bidrag til VisitHerning fra 650.000 kr. til 900.000 kr. årligt.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul