Købt eller solgt?

Efter et fint borgermøde, som bliver rost fra flere sider af, at det gjorde indtryk, så sidder man stadig med følelsen af, at man ikke ved, om man er købt eller solgt. Gjorde det stort nok indtryk til, at I tør tro på, at Blåhøj er stedet, hvor ord bliver til handling og på den lange bane faktisk får tingene til lykkes. Ja, hvad kan jeg sige, I får i hvert fald ikke et svar, hvis I ikke giver det en chance!

Hvem er jeg nu, som vil blande mig i ønsket om Kernehuset og Blåhøj skole skal bevares. Jeg og min familie er bosat i Herning Kommune og har en datter på 13 og en på 11 år samt en søn på 6. Da den ældste skulle til at starte i dagpleje, fik vi af Herning Kommune tilbudt en dagplejeplads i Kibæk (16 km væk), da der ikke var nogen pladser tættere på. Den takkede vi nej til, for den løsning kunne vi ikke se os selv i. Efter en snak med venner og bekendte fandt vi ud af, at der var en privat pasningsordning i Blåhøj, kun 6,5 km væk. Lystersminde har været rammen om vores børn og givet dem og os forældre en tryghed i hverdagen igennem godt 10 år.

Som et naturligt valg for os valgte vi Kernehuset/Blåhøj skole til vores børn, da de kendte så mange fra Lystersminde, som nu var på skolen, og vi hørte mange gode ting om Blåhøj skole. Bl.a. den rullende ordning er virkelig en smart ting, som man ikke finder ret mange andre steder!

Har man tænkt på, at Blåhøj faktisk tiltrækker andre udefra? Jeg sad i Lystersmindes bestyrelse i 10 år, og jeg mindes ikke, at vi på noget tidspunkt ikke havde børn fra andre kommuner (også udover vores egne). Lystersminde har også perioder, hvor der mangler børn, men når vi mindst venter det, så er der nogen, som får øje på muligheden, og der kommer børn til, som vi ikke havde regnet med! Det handler om at gøre sig selv synlig og få de gode historier frem.

Et andet naturligt valg var for os også at blive en del af foreningslivet i Blåhøj. Så vi både udøver og træner gymnastik. Fodbold er blevet sønnens favorit, og nu hvor samarbejdet er øget mellem Filskov, Sønder Omme og Blåhøj, så bliver der endnu flere kammerater rundt omkring.

Ja, tingene hænger sammen! Manglede der et led i denne kæde, så var vi der heller ikke og tog del i det samfund!

Der er lige en ting mere, som jeg vil bede byrådet tage til eftermæle. Har I været tids nok ude og spørge borgerne i Blåhøj, om de havde nogle ting, hvor man eks. kunne blive 10 % bedre? Når man driver en virksomhed, som skal følge med tiden, så kræver det, at man har alle med intern som eksternt. At komme nu og ”kaste håndklædet i ringen” er det samme som købmanden, som er lige ved at dreje nøglen om, og som beder kunderne om at løse butikkens problemer. Og kunderne kan godt løse butikkens problemer, det er der flere eksempler på. Selvom Blåhøj måske har fået mere tid end andre har, så mener jeg, at byrådet bør tænke efter, om man kan lære af dette og så blive endnu bedre til at være ”arbejdsgiver” og reagere før og med fokus på udvikling først!

 

Marianne Christiansen

Barslundvej 5

Karstoft

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce for Brande Bogen

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

Brande Jul 2020