Kærshovedgård-beboere fylder i kriminalitetsstatistikken

22.012. Så mange lovovertrædelser er de i alt 1.292 udlændinge, der siden Udrejsecenter Kærshovedgård blev taget i brug d. 21. marts 2016 har været registreret som indkvarteret på udrejsecenteret, blevet dømt for frem til 19. maj i år.

Det kombineret med det faktum, at borgerne i Ikast-Brande Kommune generelt set er de borgere i Midt- og Vestjylland, der ifølge Justitsministeriets egen undersøgelse af spørgsmålet føler sig mindst trygge, fik for nylig chefpolitiinspektør Claus Hilborg fra Midt- og Vestjyllands Politi til at udtale til TV MidtVest, at antallet af politianmeldelser i en radius af 6 kilometer fra det forkætrede udrejsecenter syd for Bording har været faldende set over en femårig periode.

Fra 2011-2015 før udrejsecenteret blev åbnet, blev der således anmeldt 693 lovovertrædelser indenfor den nævnte radius, mens antallet af anmeldelser i perioden fra 2017-2021 faldt til 676, et fald på knap 2,5 procent.

Umiddelbart stemmer tallene meget dårligt overens. Hovedparten af forklaringen på dette er, at lovovertrædelser begået på selve matriklen Kærshovedgård – herunder overtrædelser af Udlændingeloven - ikke indgår i statistikken.

Ud af de 22.012 forhold, der har udløst en dom, skyldes de 19.319 (87,8 procent) manglende overholdelse af enten melde-, opholds- eller underretningspligten.

Derudover er en stor del af Kærshovedgård-beboernes lovovertrædelser blevet begået andre steder end på udrejsecenteret, men tilbage står altså knap 700 domme for kriminalitet begået i løbet af en femårig periode.

Læs mere om, hvad der gemmer sig bag tallene, i dagens udgave af Focus Ikast-Brande.

Tilføj kommentar

VIP annoncer

Annoncer

Bannerannonce Rahbek VVS ApS

Få de lokale nyheder fra Brande på Facebook

Kommende arrangementer

Nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder på mail.

Onlineavis

BrandeBogen 2023